Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vánoce mizí i z jihlavského náměstí. Dnes se odstrojí stromeček, poté výzdoba v centru města

Služby města Jihlavy (SMJ) začaly sundávat výzdobu v centru města. Už 23. prosince odstěhovaly do skladu na Pístově vánoční stánky, které měly být součástí vánočních trhů, které se kvůli covidu nakonec nekonaly. Stánků bylo na Masarykově náměstí v Jihlavě umístěno celkem 23 kusů.

„Ve dnech 30. a 31. prosince 2021 jsme uklidili a odvezli z parku Gustava Mahlera vánoční stromečky, které zdobily děti z jihlavských MŠ a ZŠ. Dnes začnou SMJ odstrojovat a ve spolupráci se Správou městských lesů odstraňovat vánoční strom z náměstí," dodává Martin Málek, mluvčí SMJ. 

Poté SMJ začnou odstrojovat budovu jihlavské radnice a postupně sundávat vánoční výzdobu z ulic Benešova, Křížova, Matky Boží, Palackého a Komenského. Na celém Masarykově náměstí se odstrojí ze sloupů vánoční ozdoby, které lemují jeho horní i spodní část . „Vánoční ozdoby budou sundávat naši pracovníci ručně, a to pomocí vysokozdvižné plošiny. Následně se ozdoby odpojí od elektřiny a instalace veřejného osvětlení, to se pak uvede do původního stavu. Výzdoba by se měla z ulic odstranit během měsíce ledna. Záleží však na klimatických podmínkách a na případných poruchách veřejného osvětlení, které se musí opravit přednostně," dodává mluvčí Málek. 

A co bude se všemi vánočními odzobami? Podle Málka se všechny postupně odvezou a uloží ve skladě v areálu SMJ a na Pístově. „V průběhu roku na nich bude provedena údržba a případné opravy, takže na vánoční svátky budou opět v pořádku a plně funkční," ujistil závěrem Martin Málek. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky výzdoba, Vánoce, odstrojení, ulice, centrum, Jihlava, SMJ, Martin Málek, centrum města, vánoční ozdoby, Gustav Mahler, vánoční trhy, Benešov, Madre de Dios

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Vánoce mizí i z jihlavského náměstí. Dnes se odstrojí stromeček, poté výzdoba v centru města | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.