Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pro větší bezpečí jezdí v jihlavské MHD strážníci. I jako doprovod revizorům

Bezpečí v centru Jihlavy. Téma, které se v posledních měsících ve městě často skloňuje, a to hlavně na sociálních sítích. Někteří lidé, kteří cestují městskou hromadnou dopravou (MHD), si nyní stěžuji i na problematické cestující. Město se proto rozhodlo „nasadit" do vozů MHD více městských strážníků.

„Hlídka strážníků několikrát denně jezdí společně s cestujícími v trolejbusech a autobusech a bude rovněž doprovázet revizory a revizorky Dopravního podniku města Jihlavy. Prioritně se strážníci zaměřují na linky a zastávky, kde se v poslední době objevovaly problémy," upřesnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

POLITICKÁ KORIDA: Bezpečnost v centru města. Co může město udělat pro její zlepšení?

Stále častěji jihlavskou společností rezonuje problematika bezpečnosti v centru města, zvláště po setmění. Magistrát na toto téma organizuje besedy, hledá cesty, jak situaci uklidnit. Jaký postoj k tomu zaujali oslovení městští zastupitelé v...

Už od září dohlíží na pořádek v centru města také jedna samostatná hlídka městské policie a ke zlepšení romsko-neromského soužití pomáhají v centru Jihlavy také asistenti prevence kriminality. „Pokud se někdo v Jihlavě cítí ohrožen, necítí se bezpečně nebo vidí na ulici protiprávní jednání a chování, může okamžitě volat linku 156," dodává Daněk. 

Romsko-neromské soužití 

O bezpečnosti v centru Jihlavy město již dvakrát mluvilo také se širokou veřejností. Další taková beseda bude na programu v pondělí 29. listopadu od 17 hodin. Tentokrát bude tématem romsko-neromské soužití v centru Jihlavy. „Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci bude beseda pouze v online prostředí. Připojit se můžete živě na webu virtuálních kaváren a také na YouTube kanálu města Jihlavy, kde záznam besedy zůstane i pro další zhlédnutí," zve mluvčí města Radovan Daněk. 

Do jihlavských škol chodí asistenti prevence kriminality. S dětmi mluví o Romech

Na některých vybraných školách v Jihlavě probíhají besedy o Romech. S tímto tématem do základních škol přichází asistenti prevence kriminality městské policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky MHD, doprava, strážníci, bezpečí, cestující, revizor, Jihlava, městská hromadná doprava, Dopravní podnik města Jihlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro větší bezpečí jezdí v jihlavské MHD strážníci. I jako doprovod revizorům | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.