Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavský Miami Club zůstane asi kvůli omezení provozní doby úplně uzavřený. Dřív otevřít nemá smysl, říká jeho manažerka

Omezení fungování restaurací, barů a klubů, které včera navečer oznámila vláda kvůli pandemii koronaviru, se v jihlavském Miami Clubu dotkne asi 25 lidí, kteří v něm pracují na hlavní pracovní poměr nebo to mají jako brigádu. Klub asi zůstane zcela zavřený, nezvažuje posunutí provozní doby, aby vyhověl nové povinnosti mít uzavřeno od 22:00 do 5:00, řekla jeho manažerka Jana Třetinová. Běžná otevírací doba klubu se kryje s intervalem, ve kterém musejí mít takové podniky od pátku zavřeno.

„Pro nás jako pro noční klub nemá úplně smysl otevírat dřív, to je jako kdyby se plavecký bazén otevřel bez vody," řekla Jana Třetinová. Dosavadní návštěvnost klubu byla podle ní dobrá, protože lidé se chtěli bavit, dodržování protiepidemických opatření je neodrazovalo.

Klub má čtyři zaměstnance a další lidé v něm pracují brigádně. Čtvrteční rozhodnutí vlády je staví do finanční nejistoty. „Vůbec nevím, jak to budeme v tuto chvíli řešit, uvidíme, jaké přijdou kompenzace," řekla Třetinová.

Nový majitel a nové jméno 

Při předchozím omezení provozu spojeném s pandemií klub žádné kompenzace nezískal, protože byl otevřený teprve od loňského září. Krátkou dobou podnikání nesplnil podmínky podpory. „Loni na podzim nás hned zavřeli, pak jsme to rozjeli v červenci, takže jsme v provozu od července do teď. A teď nás znovu zavřeli," řekla Třetinová.

Miami Club funguje ve stejných prostorách, kde před deseti lety začínal Club Xanadu. Od loňska má ale nového majitele a jméno.

Vláda ve čtvrtek 24. listopadu oznámila omezení otevírací doby restaurací, barů a klubů i další omezení. V obchodních centrech si budou moci lidé vzít jen jídlo s sebou, konzumace v jídelních zónách bude zakázána. Neplatí to pro oddělené prostory restaurací. Lidé nebudou smět na veřejnosti pít alkohol. Opatření platí od pátečních 18:00. Kabinet rozhodl zároveň o vyhlášení nouzového stavu, platí od dnešní půlnoci 30 dní.

Vláda kvůli zhoršující se koronavirové situaci v Česku vyhlásila další opatření. Kabinet dnes kvůli negativnímu vývoji epidemie rozhodl o zrušení vánočních trhů, uzavření restaurací, klubů a barů v nočních hodinách, konkrétně mezi desátou hodinou...

Ohodnoť článek

Štítky hudba, kultura, covid, koronavirus, vláda, Miami Club, diskotéka, Jihlava, Miami, restaurace, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Miami Club zůstane asi kvůli omezení provozní doby úplně uzavřený. Dřív otevřít nemá smysl, říká jeho manažerka | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.