Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pieta u sochy T. G. Masaryka v Jihlavě. Lidé dnes vzpomínali na vznik Československa

Dnes si připomínáme 103. výročí vzniku samostatné Československé republiky. U této příležitosti se sešli zástupci města Jihlavy, Kraje Vysočina, Sokola Jihlava i Českého svazu bojovníků za svobodu.

Pieta a slavnostní položení květin a věnců se konalo u sochy T. G. Masaryka, která se nachází v parčíku u Kina Dukla. Na akci, která začala v 10 hodin, byla zvána také široká veřejnost. 

Další podzimní akce

Město nezapomene ani na válečné veterány. Důstojná připomínka konce 1. světové války, kterou pořádá Spolek pro navrácení sochy TGM do Jihlavy, se uskuteční 11. listopadu na jihlavském ústředním hřbitově.

„Ještě den předem 10. listopadu 2021 město slavnostně odhalí pamětní desku připomínající letce RAF Bohuslava a jeho syna Zdeňka Skořepovi. Deska je umístěna na domě v Malátově ulici č. 8, kde Skořepovi žili," dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky pieta, 28. říjen, 1918, Československo, T. G. Masaryk, Jihlava, Tomáš Garrigue Masaryk, socha, vznik Československa, Český svaz bojovníků za svobodu, Kraj Vysočina, první světová válka, Kino Dukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pieta u sochy T. G. Masaryka v Jihlavě. Lidé dnes vzpomínali na vznik Československa | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.