Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidé na Březinkách i Horním Kosově se dočkají nových chodníků. Studenti se do Helenína dostanou bezpečněji

Ještě letos se lidé v Jihlavě mohou těšit na nové chodníky. Třeba i v Heleníně, kde se díky novému osvětlenému chodníku dostanou studenti bezpečněji do školy.

Nejrušnější ulice v části města Jihlava, v Heleníně, bude už brzy bezpečnější. Hlavní cesta od zastávky MHD až ke Střední uměleckoprůmyslové škole, kudy denně prochází stovky studentů i místních obyvatel, se dočká chodníku. „V současné době je dokončen hlavní kanalizační řad včetně přípojek do přilehlých domů, a začít tak už mohly práce na samotném chodníku,“ uvedl první náměstek primátorky Jihlavy Petr Ryška zodpovědný za odbor rozvoje města.

Nové osvětlení i parkoviště

Přestože o problému chybějícího chodníku vědělo vedení Jihlavy už delší dobu, dříve se stavbou začít nemohlo. Mimo jiné i kvůli nedořešeným majetkoprávním vztahům na vodárenské infrastruktuře. Po celé trase chodníku je naprojektováno i veřejné osvětlení. „Nasvícen bude také nový přechod pro chodce u zastávky MHD,“ doplnil Ryška. V ulici Hálkova vznikne také šest nových parkovacích míst u mateřské školy. „Veškeré práce by měly skončit v polovině prázdnin a vyjdou na více než 11 milionů korun,“ informuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Tím však ale budování nových chodníků v krajském městě nekončí. Letos se jich dočkají lidé i na mnoha dalších místech Jihlavy. Lokality lidé najdou v interaktivní mapě. V plánu jsou například další rekonstrukce zpevněných ploch a chodníků před bytovými domy na největším jihlavském sídlišti Březinova. Ty už začaly loni. „Letos tady má vzniknout nový chodník např. před doby č. 42 – 51. Další se pak budou stavět a opravovat v Horním Kosově. V ulicích Zimní, Jarní a v lokalitě Za Poštou, kde vznikne nová propojka pro chodce do ulice Buková. V tuto chvíli se dokončuje zcela nový chodník s veřejným osvětlením ve Starých Horách od zastávky Okrajová do ulice Nad Borovinkou,“ dodává mluvčí Daněk.

Krom toho se v nejbližších dnech začne stavět nová lávka přes řeku Jihlavu na Strojírenské ulici, chodníky na ulicích Kosovská a Pod příkopem, nové veřejné osvětlení bude letos také v ulici Rantířovská nebo v Herolticích, kde se bude zároveň opravovat i zastávka MHD.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky chodník, Jihlava, výstavba, Helenín, Březinka, městská hromadná doprava, Petr Ryška, veřejné osvětlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na Březinkách i Horním Kosově se dočkají nových chodníků. Studenti se do Helenína dostanou bezpečněji | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.