Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihlavském pumptracku se čile pracuje, část dráhy už má nový asfalt. Lidem se otevře v červnu

Kdo teď měl cestu do areálu Českého mlýna v Jihlavě, tak si určitě všiml toho, že stavba nového pumtracku je v plném proudu. Co je na první pohled patrné, je zcela nový asfaltový povrch na první části unikátní dráhy.

Slavnostní otevření pumptracku v Jihlavě je plánováno na konec června. Výstavba pumtracku bude stát přibližně 2,9 milionu korun, podpořil ji také Kraj Vysočina.

U jihlavského skateparku se staví veřejné osvětlení. Cyklostezka se může částečně uzavřít

V areálu Český mlýn, konkrétně v okolí stávajícího skateparku a nově budovaného pumptracku, nyní probíhá stavba veřejného osvětlení. Stavební firmy se tam budou pohybovat přibližně do poloviny června, lidé se musí nachystat na částečné omezení na...

„Musím říci, že dráha je v dobrých rukou, stavaři ze specializované firmy, která se právě na podobné dráhy zaměřuje, vše dělají poctivou řemeslnou prací. Prosíme všechny, co se už těší, až budou na pumtracku jezdit, aby respektovali staveniště a nevyužívali místo, dokud nebude oficiálně otevřené. Po dokončení dráhy se se totiž budou umisťovat ještě sloupy veřejného osvětlení. Tedy přestože se bude zdát, že je dráha hotová, stále bude staveništěm,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

Pumtrack slouží k jízdě na kole, koloběžce či kolečkových bruslích a je na ní možné díky vlnám a klopeným zatáčkám projíždět i bez šlapání. V Jihlavě bude 230 metrů dlouhá dráha unikátní tím, že bude složena ze dvou zrcadlových tras, na kterých bude možné pořádat i závody. Součástí bude také dětský okruh. Už při výstavbě se počítá také s umístěním nového veřejného osvětlení. „Nová světla budou nejenom nad pumptrackem ale i kolem vedlejšího skateparku," doplnil Petr Ryška.

Výstavbu nové atrakce ve volnočasovém areálu Český mlýn odstartovalo město na začátku března. „V současné chvíli zde stále platí omezení a bezpečnostní opatření, prosíme tedy kolemjdoucí, aby dbali zvýšené bezpečnosti,“ dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky pumptrack, dráha, Český mlýn, Jihlava, asfalt, stavba, Petr Ryška, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavském pumptracku se čile pracuje, část dráhy už má nový asfalt. Lidem se otevře v červnu | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.