Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Leží vám doma nepotřebné drobnosti? Doneste je na nový jihlavský „blešák“

Na Brtnické ulici v Jihlavě se dnes otevřelo takzvané RE-USE centrum. Lidé do něj mohou donášet jakékoliv drobné předměty z domácností, případně si odsud cokoli zdarma odnést. První takové místo bylo v Jihlavě otevřeno díky spolupráci pracovníků Služby města Jihlavy a odboru životního prostředí magistrátu města. Zájemci jej najdou v areálu Služeb města Jihlavy (SMJ) na Brtnické ulici.

„Je to zatím taková první vlaštovka, do budoucna bychom chtěli otevřít ještě další RE-USE centrum, které bude i pro větší věci, například pro nábytek a podobně,“ uvedl náměstek primátorky pro životní prostředí Vít Zeman, který se společně s jednatelem SMJ Josefem Ederem zúčastnil v pátek 9. dubna pomyslného přestřižení pásky.

RE-USE centrum přijímá veškeré drobné předměty z domácnosti, jako jsou hračky, knížky či nádobí. „Bohužel nemůžeme přijímat například elektroniku, u které nejsme schopni garantovat její bezpečnost. Dále nepřijímáme třeba plyšové hračky, ve kterých by mohli sídlit paraziti jako jsou roztoči a jiný hmyz,“ doplnil mluvčí SMJ Martin Málek.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky re-use, centrum, domácnost, Brtnická, Jihlava, Josef Eder, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Leží vám doma nepotřebné drobnosti? Doneste je na nový jihlavský „blešák“ | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.