Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Místo jarního úklidu zpět zimní údržba. SMJ dočasně přerušují čištění Jihlavy

V Jihlavě 29. března začalo blokové čištění města. Práce však nyní musely být kvůli nepřízni počasí přerušeny. Lokality, které byly dnes v plánu, budou uklízeny v náhradním termínu.

Teploty po včerejším prudkém ochlazení klesly pod bod mrazu, a hrozilo by tak zejména zamrzání vody v zametacích a kropicích vozech, takže by se mohla poškodit technika.

„Dnes se mělo podle harmonogramu provádět čištění ulic Chodská, Dělnická, Stavbařů, U Břízek, Mlýnská, Na Kalvárii, Mlýnská, a to včetně cyklostezky, Helenínská, a dalších. Tyto lokality budou uklizené v náhradních termínech,“ upřesnil Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které mají úklid na starosti.

Jarní blokové čištění v Jihlavě začíná. Start je v pondělí na Březinkách

Jihlavu čeká další blokové čištění. Zahájeno bude už zítra 29. března, jeho konec je naplánován na 31. května. Jako první se uklízecí technika vydá na sídliště Březinova a Na Kopci, Masarykovo náměstí a přilehlé ulice se budou čistit v sobotu...

Blokové čištění bylo zatím přerušeno na základě žádosti odboru dopravy města Jihlavy do středy 7. dubna. Vše záleží na dalším vývoji počasí a hlavně na venkovních teplotách, které budou panovat přes den. „Momentálně jsme se spíše začali opět připravovat na zimní údržbu, která oficiálně pro letošní zimu skončila k 31. březnu 2021,“ dodává mluvčí Málek.

Ohodnoť článek

Foto Služby města Jihlavy / Facebook

Štítky SMJ, úklid, Jihlava, čištění, jaro, sníh, počasí, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo jarního úklidu zpět zimní údržba. SMJ dočasně přerušují čištění Jihlavy | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.