Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jihlavské domácnosti navštíví tazatelé. Budou je zajímat sociální a ekonomické podmínky

Celkem 11 384 domácností z celé ČR navštíví speciálně vyškolení tazatelé Českého statistického úřadu. Průzkum nemine ani krajskou Jihlavu.

„Od 30. ledna do 13. června 2021 navštíví domácnosti v Jihlavě pracovníci Českého statistického úřadu. Výběrové šetření s názvem Životní podmínky 2021 naváže na předchozí ročníky, které shromažďují údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel v celkem 33 evropských zemích,“ informuje Aneta Hrdličková z oddělení vnějších vztahů jihlavské radnice.

Cílem výběrového šetření je získat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby.

„Aktivní účast občanů na tomto významném statistickém šetření a jejich ochota spolupracovat s ČSÚ je pro nás nesmírně důležitá a umožní nám získat řadu důležitých informací o sociální situaci domácností v ČR, které nelze zjistit žádným jiným způsobem,“ uvedla ředitelka Krajské správy ČSÚ v Jihlavě Jitka Číhalová.

Lidé v Jihlavě mohou mít k tazatelům důvěru. Pro jistotu se terénní pracovníci budou prokazovat průkazem tazatele a zároveň průkazem zaměstnance ČSÚ nebo dokladem totožnosti. „Ve všech fázích je zaručena anonymita zjištěných údajů a získaná data jsou důsledně chráněna,“ doplnila Jitka Číhalová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČSÚ, průzkum, tazatel, Jihlava, Český statistický úřad, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské domácnosti navštíví tazatelé. Budou je zajímat sociální a ekonomické podmínky | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.