Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Opilec s nožem na Tyršově ulici ohrožoval svou známou. Svědkové, hlaste se policii!

Zvlášť závažný zločin se stal toto pondělí 18. ledna v Jihlavě na Tyršově ulici. Muž tam ohrožoval svoji známou, přičemž měl u sebe nůž. Policisté nyní hledají svědky této události, která mohla mít nešťastnou dohru.

K případu došlo v pondělí 18. ledna na ulici Tyršova v lokalitě u zastávky městské hromadné dopravy u divadla a areálu zimního stadionu. „Krátce po deváté hodině dopoledne přijali policisté na tísňové lince oznámení, že se po ulici pohybuje agresivní muž. Ohrožoval ženu a měl mít u sebe viditelně nůž. Na místo ihned vyjely dostupné policejní hlídky. Na základě získaného popisu a směru, kterým odcházel, policisté podezřelého muže v lokalitě rychle vypátrali. Byl značně opilý a měl u sebe nůž, který policisté zajistili. Dále zjistili, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletého muže z Jihlavska,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Dodává, že při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Podezřelého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění směřoval do policejní cely.

Žena při napadení neutrpěla zranění.

Až deset let za mřížemi 

Prověřování případu převzali jihlavští kriminalisté. Policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán.

Čtyřiačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že v prostoru ulice napadl slovně ženu, se kterou se znal. Ohrožoval ji nožem a dožadoval se jejího mobilního telefonu. Ženu následně pustil, ale při její snaze z místa odejít, ženu nadále sledoval, a to až do příjezdu přivolaných policistů.

Obviněný muž je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

„Žádáme občany, kteří tento týden v pondělí viděli kolem deváté hodiny dopoledne na ulici Tyršova muže napadajícího ženu, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ vyzývá policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky napadení, nůž, Tyršova, svědek, policie, Jihlava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec s nožem na Tyršově ulici ohrožoval svou známou. Svědkové, hlaste se policii! | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.