Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlava finančně podpoří hokejisty i fotbalisty. Důvodem jsou ztráty kvůli koronaviru

Kvůli pandemii koronaviru přichází o miliony také sport. Nejinak je tomu i u jihlavských fotbalistů a hokejistů. Jihlavští zastupitelé se proto dohodli, že oběma klubům pomohou. Hokejisté dostanou dar 1,5 milionu korun, fotbalisté FC Vysočina 2 miliony korun.

Jihlavští hokejisté zatím přišli nejméně o 4,3 miliony korun. Dar od města, který dnes v pondělí 21. září schválili zastupitelé, Dukle Jihlava pomůže překonat následky pandemie. Fotbalistům FC Vysočina město pomůže dvoumilionovou dotací pokrýt ztráty stadionu.

„I přes veškerá úsporná opatření, kdy na výdajích dokázala Dukla Jihlava ušetřit asi 2,2 milionu korun, se klubu nepodaří dosáhnout vyrovnaného hospodaření. Dukla musela kvůli nemoci covid-19 uzavřít v březnu všechna sportoviště a obě ledové plochy. Už květnové zastupitelstvo schválilo pomoc klubu, ale nebylo jasné, jakou formou bude vhodné peníze poskytnout.  Zastupitelé rozhodli, že půjde o formu daru,“ sdělil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky hokej, fotbal, podpora, zastupitelstvo, fotbalista, hokejista, FC Vysočina Jihlava, pandemie covidu-19, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava finančně podpoří hokejisty i fotbalisty. Důvodem jsou ztráty kvůli koronaviru | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.