Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Telč čeká Běh městem šťastných lásek. Letos s mottem „Každý sám za sebe, ale společně pro hospic Sdílení“

Královské město Telč také v tomto roce čeká Běh městem šťastných lásek. Organizátorky již 4. ročníku běhu se rychle musely přizpůsobit nastalé „koronavirové“ situaci a akci během jednoho dne přeměnit v událost, které se nebude naráz účastnit větší množství lidí.

„Ve Sdílení jsme se shodli na tom, že naši klienti a rodiny, v nichž pečujeme, jsou u nás na prvním místě. A tady vzniká obava, zda právě klienty naším během neohrožujeme. Zdravotní sestry, pečovatelky a lékaři by se v neděli účastnili běhu a v pondělí se rozjedou do rodin, ve kterých pečujeme o staré a nemocné lidi. Nebylo by to od nás zodpovědné,“ říká Eva Švecová, organizátorka akce.

Jak tedy Sdílení nastalou situaci vyřešilo? Z běhu se stala týdenní událost, a každý zájemce se může rozhodnout, kdy si trasu běhu projde nebo proběhne. Vhodná je pro všechny věkové kategorie, běžce, neběžce i vozíčkáře.

Lidé se stále ještě mohou registrovat na webu, případně také od 2. srpna přímo na stánku.

Startovní brána bude díky podpoře Města Telč a Prázdnin v Telči stát na náměstí od 2. do 9. srpna. Jak dodávají organizátorky, účastníci nepřijdou ani o tradiční perníkové medaile. U brány bude celý týden od 10 do 18 hodin stánek, kde se bude všem účastníkům běhu věnovat dobrovolník ze Sdílení.

Potřebný přenosný ultravzuk 

 Z výtěžku bude dofinancováno vozidlo pro domácí hospicovou péči. Velkým přáním zaměstnanců Sdílení je i zakoupení přenosného ultrazvuku, který by pomohl při péči o klienty hospice.

„Máme na všechny účastníky velkou prosbu! Vyfoťte se u startovní brány, sdílejte fotku s hashtagem #behmestemstastnychlasek nebo nám ji zašlete do Sdílení. Dejte takto i ostatním vědět, že navzdory situaci podporujete náš hospic. Mockrát všem děkujeme, že při nás stojí. Vážíme si také podpory Nadace Divoké husy, která výtěžek z letošního běhu zdvojnásobí až do výše 60 tisíc korun,“ doplňuje Švecová.

Ohodnoť článek

Foto Sdílení, o.p.s.

Štítky Telč čeká Běh městem šťastných lásek. Letos s mottem „Každý sám za sebe, ale společně pro hospic Sdílení“, Telč, láska, Nadace Divoké husy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Telč čeká Běh městem šťastných lásek. Letos s mottem „Každý sám za sebe, ale společně pro hospic Sdílení“ | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.