Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava opět s lavičkami. Letos zřejmě přibude v lokalitě „u klíčů“ atypické posezení

Centrum Jihlavy má ode dneška nainstalované lavičky. Nutné obchůzky po centru si tak můžeme zpříjemnit chvilkovým posezením. Vzhledem k epidemiologické situaci je ale i v tomto případě důležité dodržovat dvoumetrové rozestupy mezi lidmi.

Jihlavané se v tomto roce mohou těšit i na nové lavičky, konkrétně to bude v lokalitě „u klíčů“ u řeky Jihlavy, kde je kamenný památník 17. listopadu. „Toto místo chceme upravit, aby bylo hezčí a důstojnější, a budou tam nově i atypické lavičky, ale jejich nákup musí nejprve schválit zastupitelé, návrh na tuto investici jde do jednání nejbližšího květnového zastupitelstva,“ sdělil na dotaz redakce Radovan Daněk, mluvčí města Jihlavy.

Jihlava má zhruba 800 laviček, z tohoto počtu jich je asi 120 mobilních, které se na zimu schovávají a teď se v centru města rozmisťují. Tyto lavičky se nyní vrací třeba i na zastávky MHD, kam se nevejdou nebo nemohou být pevné lavičky nebo přístřešky.

Věříme v lidskou slušnost a dodržování pravidel, říká mluvčí 

Ani lavičky neminou nutné opravy nebo případně výměny. „Průběžně se po celém městě opravují, natírají nebo vyměňují lavičky kvůli poškození, korozi, hnilobě dřeva, nejinak tomu bude i letos. Letos v zimě už se také nově bílou barvou natíralo a opravovalo právě i několik desítek mobilních laviček, které právě teď po městě rozváží naši technici,“ dodává Daněk.

Na Facebooku města se dnes dopoledne objevila výzva, aby lidé i na lavičkách mysleli na bezpečné rozestupy. Město v tomto žádné konkrétní opatření neudělalo, jednoduše věří v lidskou slušnost a dodržování pravidel. „Strážníci průběžně kontrolují centrum města a zaměří se pochopitelně i na lavičky, větší problém s rozestupy je ale v nákupních centrech, na lavičkách problémy nečekáme, když se posadí členové jedné domácnosti i blízko sebe, nikomu to určitě vadit nebude,“ vysvětlil na závěr mluvčí jihlavské radnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky lavičky, centrum, Jihlava, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava opět s lavičkami. Letos zřejmě přibude v lokalitě „u klíčů“ atypické posezení | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.