Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jarní úklid Jihlavy probíhá v omezeném režimu. Odtahy aut tentokrát nehrozí

Letošní jarní blokové čištění v Jihlavě kvůli nouzovému stavu probíhá v omezeném režimu. Během Velikonoc mají je pauza, úklid bude pokračovat zase po svátcích v úterý 14. dubna.

Odbor dopravy jihlavského magistrátu letos objednává u Služeb města Jihlavy (SMJ) úklid ulic a chodníků aktuálně a jen s několikadenním předstihem. Značky zákazu stání se proto v ulicích prakticky neobjevují. Pomohly částečně jen s vyčištěním centra města.

Letos probíhá jarní blokové čištění Jihlavy až do skončení nouzového stavu a nařízených vládních omezení bez odtahů aut a za špatné parkování nehrozí ani pokuta. Přesto by si lidé měli přeparkovat, pokud si všimnou, že se u nich bude čistit a jejich auto brání plynulému úklidu.

Špína po zimě se bude uklízet později 

 „Už je vyčištěné prakticky celé centrum města, nyní se uklízelo na další části Hradební ulice, na sídlišti Nad Plovárnou a také na ulicích Kosovská nebo Tylova, dál bude úklid pokračovat v úterý 14. dubna ve Srázné ulici, na ulicích Gorkého, Třebízkého nebo Úvoz,“ uvedl vedoucí oddělení vnějších vztahů Radovan Daněk.

Aktuální mapa blokového čištění je na webu města Jihlavy ZDE.

SMJ začaly s úklidem v pondělí 30. března, podle plánu by měl probíhat až do poloviny května. „Dočištění města, hlavně špíny a zimního posypového materiálu pod zaparkovanými auty, bude pokračovat až se situace s nouzovým stavem kvůli šíření nemoci covid-19 uklidní,“ dodává mluvčí Daněk.

Úklid některých vytipovaných samostatných chodníků v sídlištích probíhá v závislosti na počasí. Rovněž některé cyklostezky a vybrané komunikace se čistí v předstihu, a to především v místních částech města.

Lidé často o úklidu ani nemusí vědět 

„Blokové čištění ve standardním režimu nelze uskutečnit, a to hlavně proto, že lidé auty skoro nikam nejezdí a je nesmysl po nich chtít, aby přeparkovali. Všichni se ani nemusí ze značek dozvědět, že má právě v jejich ulici čištění proběhnout. Proto postupně vytipováváme lokality, ve kterých proběhne čištění v rámci daných možností, tedy strojně nebo ručně. Poté budeme dál postupovat městem, a předem na blokové čištění upozorňovat v rámci našich možností. Vše se pak bude muset dočistit po uklidnění současné situace. Je tedy možné, že bude úklid Jihlavy probíhat až do léta. Bude to náročnější a dražší, prosíme proto Jihlavany o toleranci a schovívavost,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Lubomír Dohnal.

Ohodnoť článek

Foto Služby města Jihlavy / Facebook

Štítky čištění, jaro, komunikace, SMJ, úklid, Jihlava, nouzový stav, Velikonoce, Lubomír Dohnal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní úklid Jihlavy probíhá v omezeném režimu. Odtahy aut tentokrát nehrozí | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.