Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oplocená hřiště a sportoviště v Jihlavě zůstávají většinou zavřená

Jihlavská radnice je i v aktuální situaci zodpovědná za provoz svých uzamykatelných hřišť a sportovišť. Na všech 150 takových plochách však nedokáže zajistit dodržování vládního opatření.

Nyní jsou proto s omezením přístupná pouze dvě hřiště u základních škol Seifertova a Nad Plovárnou. Ostatní hřiště a sportoviště Krajská hygienická stanice městu nedoporučila otevřít. Proti byli i právníci, protože není v silách pracovníků města zajistit všechna vládou nařízená opatření.   

„Kontrolovat, jestli k sobě například dva hráči nepřiběhnou blíž než na dva metry anebo zjišťovat, zda například trojice sportovců na hřišti patří do jedné domácnosti, to není vůbec proveditelné. Kdo a jak by to kontroloval?" krčí rameny mluvčí města Jihlavy Radovan Daněk.

Jak rozhodla vláda, zákaz volného pohybu osob se nevztahuje na sportování na venkovních sportovištích, v parcích, v přírodě a na jiných veřejně přístupných místech za splnění těchto podmínek:

- nošení ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), které brání šíření kapének, a to s výjimkou venkovních sportovišť, kdy jsou sportující osoby, popř. skupina společně sportujících osob, odděleny od jiných osob fyzickou překážkou (třeba stěnou nebo plotem) nebo vzdáleností nejméně 2 metry,

- společně sportují jen dvě osoby, s výjimkou členů domácnosti, popřípadě při sportování od jiných osob zachovávají odstup nejméně 2 metry,

- nejsou využívány související vnitřní prostory sportoviště, zejména společné šatny, umývárny, sprchy a podobná zařízení, ve kterých by nebyly plněny shora uvedené podmínky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky sport, hřiště, koronavirus, omezení, nařízení, sportoviště, Jihlava, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oplocená hřiště a sportoviště v Jihlavě zůstávají většinou zavřená | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.