Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidé v Jihlavě šetří potravinami. V kontejnerech je nyní méně odpadu

Řada lidí v současné době pracuje z domova nebo je doma s dětmi. Stále je však řada profesí, které nelze nijak nahradit, a lidé i přes aktuální epidemiologickou situaci musí stále chodit do svého zaměstnání. Takovým příkladem jsou zaměstnanci Služeb města Jihlavy (SMJ), kteří mají na starost pravidelný svoz odpadu.

Dalo by se očekávat, že lidé, když jsou nyní převážně doma, budou více plnit kontejnery. V Jihlavě je to ale překvapivě obráceně. „Kontejnery vyvážíme v normálním režimu a nemáme žádné mimořádné vývozy. Přesto, že jsou lidé doma, tak odpadu je stejně a někde i méně. Vypadá to, že lidé více šetří s potravinami a nenakupují tolik spotřebního zboží,“ sdělil na dotaz redakce Martin Málek, mluvčí SMJ. Podle jeho vyjádření kapacita kontejnerů je zatím dostatečná a SMJ aktuálně neuvažují o jejím rozšíření.

Zaměstnanci se nepotkávají na pracovišti 

Také zaměstnanci SMJ musí v této mimořádně době myslet na své zdraví a bezpečnost. Každý den tedy používají roušky, rukavice, ve vozech mají dezinfekce. Mají trochu jiný pracovní režim. „Posádky nastupují do práce v časových odstupech, aby se pracovníci vůbec nepotkávali na pracovišti, šatně a podobně. Jde o to, kdyby se někdo z nich, nedej bože, nakazil, tak aby nám spadlo do karantény co nejméně lidí a nedostali to jeden od druhého,“ vysvětluje Málek.

Do sběrného dvoru jen v nejnutnějších případech a s rouškou 

Lidé v Jihlavě musí počítat s tím, že od 18. března až do odvolání jsou uzavřeny sběrné dvory na Rantířovské a Brtnické ulici. „Sběrný dvůr Havlíčkova bude dále fungovat v omezeném režimu, a to od pondělí do pátku vždy od 6 do 14 hodin, v sobotu bude zavřeno. Zároveň prosíme občany, aby sběrný dvůr využívali jen v nejnutnějších případech a vždy vstupovali s nasazenou rouškou, šátkem či jiným ochranným prostředkem a chovali se ohleduplně k obsluze sběrného dvora. Tato opatření a uzavření sběrných dvorů platí až do odvolání,“ doplnil mluvčí SMJ Martin Málek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky koronavirus, odpad, kontejner, popelnice, svoz, SMJ, Jihlava, sběrný dvůr, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Jihlavě šetří potravinami. V kontejnerech je nyní méně odpadu | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.