Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoce v Jihlavě: Lípy kolem Mariánského sloupu letos bez osvětlení. Stromy chátrají, vysvětluje radnice

Jihlavské Masarykovo náměstí od včera zdobí vánoční stromeček. Ten bude nazdoben novými ozdobami ve tvaru vloček. Osvícené budou, tak jako každý rok, také ulice poblíž centra města. Bez osvětlení ale letos zůstanou lípy kolem Mariánského sloupu.

Lípy kolem Mariánského sloupu letos svítit nebudou - chátrají, nebylo by to bezpečné a osvětlení by jim život ještě více zkrátilo,“ vysvětluje jihlavská radnice na svém facebookovém profilu.

Špatný stav lip není žádnou novinkou, kvůli jejich špatné kondici byly letos v únoru dvě lípy kolem jihlavské památky pokáceny. K zemi musel jít i strom na spodní části Masarykova náměstí poblíž lékárny.

Na jihlavském Masarykově náměstí se od rána rozléhá zvuk motorové pily. K zemi tu totiž pracovníci Správy městský lesů (SML) poslali celkem tři lípy, z toho dvě kolem mariánského sloupu v horní části náměstí. Důvodem pokácení byl jejich špatný...

Stromek i ulice se rozzáří 1. prosince

V adventní čas budou vánočně osvětleny také jarmareční stánky v adventní vesničce, světla budou mít také brány nad kluzištěm.

Vánoční stromeček, který letos pochází z Pelhřimovska, se pro veřejnost rozzáří už na první adventní neděli, tedy 1. prosince. Ve stejný den zahájí svůj provoz také kluziště okolo zmiňovaného Mariánského sloupu.

Vánoce jsou zase o něco blíž. Důkazem toho je vánoční stromeček, který ode dneška stojí na jihlavském Masarykově náměstí. Ten letošní do krajského města putoval od soukromníka z Těmic u Kamenice.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky mariánský sloup, osvětlení, Vánoce, lípa, Jihlava, advent, Masarykovo náměstí, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce v Jihlavě: Lípy kolem Mariánského sloupu letos bez osvětlení. Stromy chátrají, vysvětluje radnice | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.