Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Světlá nad Sázavou nebude kupovat podíl od soukromé firmy v tamní poliklinice

Město Světlá nad Sázavou na Havlíčkobrodsku nebude odkupovat od soukromé firmy Vital podíl v tamní poliklinice, řekl starosta František Aubrecht (nestraník). Jednání o dohodě o odkupu, na který už zastupitelé města vyhradili 20 milionů korun, ukončil vlastník polikliniky, má jiného zájemce.

„Jako zastupitelé jsme dostali oznámení stávajících jednatelů společnosti Vital, že ukončují jednání ve věci odkupu obchodního podílu. Mají jiného vážného zájemce, který bude zachovávat budovu jako zdravotnické zařízení," řekl František Aubrecht. Právě zachování provozu ordinací bylo důvodem, proč město na původní nabídku na odkup reagovalo.

Zdravotnické zařízení podle webu společnosti vzniklo v roce 1984, zprivatizované bylo v roce 1994. Od té doby je provozovatelem polikliniky v Lánecké ulici firma Vital, s.r.o.

Nabídku na převzetí polikliniky dostala radnice na podzim loňského roku s odůvodněním, že současní majitelé už jsou v penzijním věku a nemají pokračovatele. „Pracovali jsme na smlouvě o převodu podílu za nějakých podmínek, které se ladily. Zatím jsme schválili finanční objem, ale smlouvu jsme měli jen v pracovní verzi. Uzavřená měla být do 30. června," dodal starosta.

Kromě polikliniky jsou v sedmitisícové Světlé nad Sázavou ordinace také v areálu skláren a domově důchodců, další ordinace je na náměstí. Zatím se nepodařilo obsadit ordinaci internisty, která je prázdná tři roky. Náhradu ve městě nemá ani ordinace dětské lékařky, která skončila loni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poliklinikavital.cz

Štítky poliklinika, správa, nemocnice, hospodářství, Světlá nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světlá nad Sázavou nebude kupovat podíl od soukromé firmy v tamní poliklinice | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.