Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Brzy bude hotovo. Sanace svahu u Pohledu jde do finále, řidiči musí jet po objížďce

Bez zádrhelů a podle stanoveného harmonogramu jde sanace svahu u Pohledu na Havlíčkobrodsku. Jak dnes informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), stavební dělníci momentálně pracují na vylepšení systému odvodnění. S ohledem na maximální bezpečnost silničního provozu je tato operace prováděna za úplné uzavírky.

Zhotovitelem je společnost Silnice Čáslav s.r.o., která se zavázala k provedení prací za 2,87 milionu korun bez DPH. Doba pro uvedení do provozu byla smluvena na 28 kalendářních dní. Předpoklad dokončení akce je do konce příštího týdne.

„Na dvou místech o délce 40 a 55 m už byla vozovka odstraněna spolu se zeminou až na skálu do hloubky více než 1,5 metru. Vybudováním zcela nového systému odvodnění, který spočívá mimo jiné v pokládce geotextilií, které jsou prokládány hrubou kamennou drtí bude docíleno stabilizace svahu v podobě vytvoření takzvaného sanačního polštáře. Následovat pak bude pokládka nových konstrukčních vrstev vozovky, po které těmito místy projede každý den bezmála dva tisíce aut, z toho nákladní doprava tvoří cca 12%," popsal Jiří Veselý, regionální mluvčí ŘSD. 

Zhotovitelem je společnost Silnice Čáslav s.r.o., která se zavázala k provedení prací za 2,87 milionu korun bez DPH. Doba pro uvedení do provozu byla smluvena na 28 kalendářních dní. Předpoklad dokončení akce je do konce příštího týdne.

Jak již zaznělo, řidiči nyní musí využít objížďku, a to s ohledem na zdejší profil silnice a především kvůli samotné činnosti na sanaci svahu. Řidiči se v místě prací musí řídit dočasným dopravním značením. „Objízdné trasy byly v rámci uzavírkové komise stanoveny zvlášť pro vozidla do 3,5 t a zvlášť pro vozidla nad 3,5 t," dodal Veselý. 

Objízdné trasy

Vozidla do 3,5t: I/19 – Stříbrné Hory – III/03421 - I/34 (Obousměrně)
Vozidla nad 3,5t: I/34 – Ždírec nad Doubravou – I/37 – Žďár nad Sázavou – I/19 – Přibyslav (Obousměrně)

Dělníci pracují na lokální sanaci svahu, po němž je vedena silnice I/19. Svah se nachází na výjezdu z obce Pohled směr Přibyslav. „Kvůli náhlým geologickým změnám se svah začal sesouvat, což mělo negativní dopad na vozovku, která je po něm vedena. Geologický průzkum prokázal smykové poruchy v podloží a stav byl označen jako havarijní. Od července loňského roku proto bylo rozhodnuto o částečném omezení provozu v těchto místech. Doprava zde byla vedena pouze po jízdním pásu směr Pohled, dále od okraje svahu a řízena byla kyvadlově, semaforem," dodal Veselý. .

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky sanace, svah, doprava, ŘSD, Pohled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brzy bude hotovo. Sanace svahu u Pohledu jde do finále, řidiči musí jet po objížďce | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.