Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Havlíčkobrodská stavební škola má před rekonstrukcí. Díky novým učebnám nabídne nový studijní obor

Studenti Střední průmyslové školy stavební v Havlíčkově Brodě se dočkají velkých stavebních úprav. Projekt počítá s úpravou 4. nadzemního patra, tedy půdy, kde vzniknou nové velkokapacitní multimediální učebny výpočetní techniky. Zároveň škola v souvislosti s rekonstrukcí nabídne nový studijní obor Informační technologie.

Chystaná rekonstrukce, tedy přístavba a vestavba, je nyní ve fázi tvorby projektové dokumentace. „Vzniknout by měly zejména odborné učebny výpočetní techniky, které škola využije při výuce nového oboru Informační technologie. Ten by chtěla stavební škola zařadit do nabídky vzdělávání od školního roku 2025/2026,“ informoval krajský radní pro školství a informační technologie Jan Břížďala. Na financování části nákladů projektu chce kraj získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

Díky úpravě půdy - čtvrtého nadzemního patra – budou vybudovány nové velkokapacitní multimediální učebny výpočetní techniky. Vzniklý prostor bude variabilní, kdy pomocí posuvných příček bude možné vytvořit až čtyři samostatné výukové prostory o maximální kapacitě 74 míst. „Škola využije nové místnosti také pro výuku polytechnických oborů, přírodních věd a pro výuku jazyků. Součástí projektu je i zajištění technického zázemí v podobě servroven, strojovny nebo vzduchotechniky," doplnila za Kraj Vysočina jeho mluvčí Jitka Svatošová. 

Odhadované náklady stavební akce jsou 91,6 milionu korun, o úhradu části nákladů ve výši  42,5 milionu korun podal Kraj Vysočina žádost do Integrovaného regionálního operačního programu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SPŠ stavební akademika Stanislava Bechyně Havlíčkův Brod | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky stavební, škola, projekt, stavba, výstavba, vzdělání, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodská stavební škola má před rekonstrukcí. Díky novým učebnám nabídne nový studijní obor | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.