Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie hledá svědky nehody, oba účastníci měli pozitivní test na alkohol. Pili jsme až po incidentu, shodují se oba muži

Havlíčkobrodští policisté šetří dopravní nehodu, při níž se střetlo osobní auto s chodcem. Stala se ve čtvrtek 10. února a v rámci vyšetřování se obrací také na veřejnost, která by mohla přispět s důležitým svědectvím.

Podle mluvčí policistů Dany Čírtkové se incident odehrál kolem 13:30 v Chotěboř na ulici Tyršova.

„Jednasedmdesátiletý řidič s vozidlem Mercedes projížděl městem ve směru od ulice Fominova. Projel čtyřramennou křižovatku ulic Krále Jana, Forminova a Tyršova. Po projetí křižovatky zřejmě přehlédl dvaasedmdesátiletého chodce, který v tu dobu přecházel komunikaci po řádně vyznačeném přechodu pro chodce. Došlo ke střetu přední části vozidla Mercedes a chodce, který poté upadl na komunikaci. Po dopravní nehodě spolu řidič vozidla a chodec na místě komunikovali, kdy poškozený chodec uvedl, že mu na místě dopravní nehody nic nebylo, a proto dopravní nehodu nechtěl řešit. Poté z místa dopravní nehody odešel," popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič vozidla Mercedes později dopravní nehodu sám oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR Chotěboř. Dopravní nehoda byla policistům oznámena také prostřednictvím zdravotnické záchranné služby, a to ve večerních hodinách, protože si poškozený chodec začal doma stěžovat na bolesti na těle. Byl proto převezen do havlíčkobrodské nemocnice, a poté byl propuštěn do domácího léčení.

Pili jsme až po nehodě, uvedli oba muži 

„U chodce i řidiče byla ve večerních hodinách provedena dechová zkouška, která byla u obou můžu pozitivní. U chodce dechová zkouška vykázala hodnotu 1,75 promile alkoholu v dechu u řidiče vozidla vykázala hodnotu 1,04 a 1,12 promile alkoholu. Oba muži policistům uvedli, že alkohol požili až po dopravní nehodě. Řidič vozidla se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření," dodává Čírtková. 

Pro stanovení přesného nehodového děje a pro objasnění míry zavinění na této dopravní nehodě by policisté potřebovali informace od případných svědků, kteří nehodu viděli. Se svým svědectvím se můžete obrátit na linku 158 nebo přímo na policisty dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod - telefon: 974 271 251.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nehoda, chodec, zranění, svědek, policie, Chotěboř, dopravní nehoda, alkohol, havárie, Mercedes-Benz, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá svědky nehody, oba účastníci měli pozitivní test na alkohol. Pili jsme až po incidentu, shodují se oba muži | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.