Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V havlíčkobrodské nemocnici zemřel druhý klient z domova pro seniory v Břevnici

, aktualizováno 5. dubna 2020, 13:11

V havlíčkobrodské nemocnici zemřel v sobotu druhý klient z domova pro seniory v Břevnici na Havlíčkobrodsku, řekla Hana Hlaváčková, ředitelka domova, který pečuje o lidi s demencemi. Do nemocnice museli být převezeni i další klienti. Domov je kvůli koronavirové infekci v karanténě, nemocný je i personál.

„Včera jsme po dohodě s lékaři hospitalizovali dva klienty v havlíčkobrodské nemocnici a jeden pán potom bohužel zemřel," řekla Hana Hlaváčková.

Podle mluvčí nemocnice Petry Černo zůstávají hospitalizované dvě klientky břevnického domova a další dva pacienti s nemocí covid-19. Jejich stav nekomentovala.

Onemocnění covid-19 se podle hygieniků koncem března potvrdilo u 20 z 22 klientů domova a u devíti jeho pracovníků. Jedna seniorka, která měla i jiná vážná chronická onemocnění, zemřela 29. března. Hygienici nařídili v domově karanténu do odvolání, nejméně však na 14 dní.

Pomoc od dalších sester 

S péči o seniory pomáhají domovu profesionální hasiči i dobrovolníci. „Sháníme především zdravotní sestry, protože ty jsou u nás teď úplně nezastupitelní při péči o covid pozitivní pacienty. Máme tam teď několik dobrovolníků a na pondělí máme domluvené nástupy dalších zdravotních sester," řekla Hlaváčková.

V domově pomáhají medici čtvrtých ročníků. „Jsou výborní, jsou zdravotním sestrám k ruce, nutně tam ale teď potřebujeme mít vyškolené zdravotní sestry," řekla Hlaváčková. Hasiči, kteří se v domově střídají v tříčlenných skupinách, pomáhají se zajištěním chodu domova, s údržbou, dezinfekcí nebo s roznášením jídla.

V domově důchodců Břevnice zasaženém virem chtějí pomoci i medici

V domově důchodců v Břevnici u Havlíčkova Brodu, kde koncem minulého týdne prokázaly testy nákazu koronavirem u většiny klientů a části personálu, postupně nastupují další posily. Dnes přibyly dvě pečovatelky a ředitelka domova Hana Hlaváčková se...

Podle Hlaváčkové domov doufá, že se bude moci brzy vracet i uzdravený personál. První sestru, které se výrazně ulevilo a je několik dní bez obtíží už hygienici nechali kontrolně otestovat. Výsledky testů ale podle Hlaváčkové ještě nejsou.

V Břevnici je zařízení se zvláštním režimem, stará se o lidi s demencemi. Je součástí havlíčkobrodského domova pro seniory, který je spravovaný krajem. Budova stojí samostatně u vsi.

Autoři | Foto ddhb.cz

Štítky koronavirus, Břevnice, úmrtí, nemocnice, domov, domov pro seniory, Hana Hlaváčková, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V havlíčkobrodské nemocnici zemřel druhý klient z domova pro seniory v Břevnici | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.