Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šestici odsouzených žen ve Světlé nad Sázavou čeká kurz na kadeřnici

Šest odsouzených žen, které si svůj trest odpykávají v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou, se zúčastní rekvalifikačního kurzu na kadeřnici. Bude trvat celkem 250 hodin a bude zahrnovat teoretickou i praktickou výuku.

Ve světelské věznici si aktuálně odpykává trest 791 žen.

Věznice Světlá nad Sázavou jako jediná v České republice zajišťuje od 1. 10. 2002 výkon trestu matek nezletilých dětí do zpravidla 3 let věku a od 1. 7. 2004 rovněž výkon vazby matek nezletilých dětí do jednoho roku věku dítěte.

„Podpora vzdělávání je jednou z možností prevence recidivy, navíc se zaměřujeme na získání profesní kvalifikace, která je na trhu práce žádaná,“ říká Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina. „Otevření kvalifikačního kurzu kadeřnice je dalším dílkem naší spolupráce,“ doplňuje hejtman Běhounek.

Náklady spojené s rekvalifikací hradí Úřad práce ČR. Krajská škola poskytne odborníky a Kraj Vysočina zakoupil materiální vybavení - kufříky s profesionálními kadeřnickými pomůckami, fény, kulmy a další potřeby pro výuku, v celkové hodnotě více než 60 tisíc korun.

Učebnu a podmínky ke studiu připravila věznice. V minulosti odsouzené ženy mohly absolvovat přímo tříletý výuční obor kuchař, případně se i v tomto oboru rekvalifikovat.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky vězení, trest, věznice, kurz, kadeřnice, vzdělání, Světlá nad Sázavou, Jiří Běhounek, Kraj Vysočina, Česko, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestici odsouzených žen ve Světlé nad Sázavou čeká kurz na kadeřnici | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.