Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Kvůli bouřce a větru na Vysočině padají stromy. Hasiči mají přes 200 výjezdů

, aktualizováno 1. července 2019, 22:09

Dnešní horké počasí vyvrcholilo prudkými bouřkami, které doprovázel silný vítr. Na mnoha místech také kroupy. Problémy byly i na železnici, na mnoha místech se zastavil provoz. Hasiči zaznamenali od 14:00 okolo 220 událostí, nejvíc jich bylo na Žďársku, řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová dnes večer. Podle informací, které hasiči mají, nebyl při těchto událostech nikdo zraněný. Místy bylo poškozené i elektrické vedení.

Společnost ČEZ evidovala podle mluvčí Šárky Lapáčkové Beránkové před 18:00 na Havlíčkobrodsku sedm poruch na vedení vysokého napětí. Poruchy byly po bouřkách i na Žďársku a na Třebíčsku, informovala Martina Slavíková z firmy E.ON.

Nejčastěji se hasiči potýkají s popadanými stromy. A to na silnicích, na komunikacích často leží také větve. Asi ve dvou případech spadly stromy na auta, na několika místech hasiči čerpali vodu ze sklepů. Nejvíc událostí, přes 190, hasiči zaznamenali mezi 14:00 a 16:00.

Na železnici způsobily odpoledne spadlé stromy problémy na Pelhřimovsku, Jihlavsku, Havlíčkobrodsku i Žďársku, vyplývá z údajů na webu Českých drah. Překážky už byly zčásti odstraněny.

Na trati směrem na Pardubice v úseku Rozsochatec - Havlíčkův Brod provoz stál asi do 19:00, stejně jako v úseku Bransouze - Luka nad Jihlavou na trati mezi Brnem a Jihlavou. Dráhy v těchto dvou lokalitách zajišťují náhradní autobusovou dopravu. Ještě o něco dřív se měl obnovit provoz také mezi Novým Městem na Moravě a jihomoravskou obcí Nedvědice.

Před spadlým stromem odpoledne zastavil vlak například na trati mezi Pacovem a Novou Cerekví, překážky byly i na tratích Třešť - Sedlejov nebo mezi Křižanovem a Velkým Meziříčím. 

Foto redakce + čtenáři Jihlavské Drbny | Zdroj ČTK

Štítky bouřka, vítr, počasí, hasiči, zásah, strom, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, ČEZ, okres Havlíčkův Brod, E.ON, České dráhy, okres Třebíč, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Kvůli bouřce a větru na Vysočině padají stromy. Hasiči mají přes 200 výjezdů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.