Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Máte rádi jahody a nemáte zahradu? Využijte samosběr, na Vysočině hned na třech místech

Konec května a začátek května si užívají všichni, kteří si rádi pochutnají na jahodách. Letošní sezona kvůli velkým výkyvům počasí neprobíhá moc dobře, a to jak pro obchodníky, tak i zákazníky. Na většině republiky totiž kvůli pozdním mrazíkům jahody pomrzly. Populární samosběry jahod však můžeme využít i letos, konkrétně na Vysočině to je na třech místech.

Jahody si můžete sami nasbírat v Chotěboři, Havlíčkově Brodě a v České Bělé.

Havlíčkově Brodě bude sběr probíhat na Břevnické ulici, a to ve dnech od 8. do 10. června od 8 do 18 hodin, přesné datum se zájemci dozví na webu. Záleží na tom, jaké bude počasí. Samosběr „trhače“ vyjde na 38 korun za kilo, kilo již natrhaných jahod zde stojí 60 korun. K dispozici budou jahody odrůd Darselekt, Honeoye a Rumba. natrhané plody se prodávají za 60 korun kilogram. Za stejných podmínek a ve stejném termínu můžete na jahody vyrazit i do České Bělé.

Třetím místem na Vysočině, kde se bude konat samosběr jahod, je Libice nad Doubravou u Chotěboře. Lidé si budou moci vybrat z odrůd Honeoye, Karmen, Korona, Polka a  Rumba. Začátek sklizně je naplánován od 10. června, a to každý den od 7 do 18 hodin. Lidé si mohou natrhat kilogram jahod za 40 korun. Již natrhané se zde budou prodávat za 65 korun.

Foto pixabay.com

Štítky jahody, sběr, samosběr, jahoda, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Chotěboř, Česká Bělá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte rádi jahody a nemáte zahradu? Využijte samosběr, na Vysočině hned na třech místech | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.