Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

STATISTIKA: Na silnicích Vysočiny zemřelo do října devětatřicet lidí. Je to víc než loni

Za deset měsíců letošního roku zemřelo na silnicích na Vysočině 39 lidí, o deset lidí víc než ve stejném období loni. Dalších 100 lidí se těžce zranilo. Nehod mírně ubylo. Policie jich eviduje 3702, o 25 méně než před rokem, napsala v tiskové zprávě mluvčí policie Dana Čírtková.

V loňském roce bylo 117 těžce zraněných. V meziročním srovnání se o deset procent zvýšil počet lidí zraněných při nehodách lehce. Letos jich bylo 1308.

„Ve 166 případech jsme při vyšetřování nehody zjistili, že některý z účastníků byl pod vlivem alkoholu. Výjimkou nejsou ani hodnoty přesahující tři promile alkoholu,“ uvedla Čírtková. Pět řidičů bylo v době nehody pod vlivem drog. Škodu na havarovaných vozidlech a na dalším majetku policie vyčíslila na 233 054 000 korun. Oproti loňsku je to nárůst o osm procent.

Při jedné z nejtragičtějších dopravních nehod v kraji letos zemřeli u Chotěboře na Havlíčkobrodsku dva lidé. Nehoda, při které jejich auto narazilo do stromu a začalo hořet, se stala 5. srpna.

Velkým počtem zraněných skončily dvě dopravní nehody 29. října. Dopoledne se na Jihlavsku střetl kamion s autobusem, ve kterém se zranilo deset lidí, tři z nich těžce. Dalších osm zraněných způsobil odpolední čelní střet dvou osobních aut na Žďársku.

Autoři

Štítky úmrtí, nehoda, statistika, Kraj Vysočina, policie, havárie, silnice, okres Havlíčkův Brod, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

STATISTIKA: Na silnicích Vysočiny zemřelo do října devětatřicet lidí. Je to víc než loni | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.