Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Od ledna zemřelo na Vysočině při nehodách sedmadvacet lidí. Je to více než v loňském roce

Od začátku roku do konce srpna zemřelo na Vysočině při dopravních nehodách 27 lidí, o čtyři víc než ve stejném období loni. Počty těžce zraněných lidí klesly. S lehkým zraněním skončilo po nehodách 993 lidí, víc než loni, uvedla dnes mluvčí policie Dana Čírtková v tiskové zprávě.

Policisté za osm měsíců letošního roku vyšetřovali v kraji 2816 dopravních nehod. Podle Čírkové je to o 37 méně než za stejnou dobu loni. Těžce se při nich zranilo 68 lidí, loni bylo těžkých zranění 88. Lehkých zranění o 70 přibylo. Materiální škody přesáhly 176 milionů korun.

ČTĚTE TAKÉ: STATISTIKA: O prázdninách zemřelo při nehodách na Vysočině celkem deset lidí 

Při 126 nehodách policisté zjistili, že některý z účastníků byl pod vlivem alkoholu, pět řidičů bylo pod vlivem drog. Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti jízdě.  Řidiči často bourali také při nedodržení bezpečné vzdálenosti v kolonách na opravovaných silnicích a objízdných trasách. Vzrostl také počet střetů aut se zvěří, uvedla Čírtková.

Jedna z nejtragičtějších letošních dopravních nehod se stala 5. srpna poblíž Chotěboře na Havlíčkobrodsku. Zemřeli při ní dva lidé. Auto nejprve narazilo do stromu a pak začalo hořet (o uvedené nehodě jsme psali ZDE). 

Autoři

Štítky úmrtí, nehoda, statistika, havárie, Kraj Vysočina, úraz, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od ledna zemřelo na Vysočině při nehodách sedmadvacet lidí. Je to více než v loňském roce | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.