Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

STATISTIKA: Do konce dubna letos zemřelo na silnicích Vysočiny sedm lidí

Za první čtyři měsíce letošního roku se stalo na Vysočině 1225 dopravních nehod, o šest procent více než ve stejném obdobní roku 2017. Zemřelo při nich sedm lidí, 25 se jich zranilo těžce a 436 lehce. Nárůst počtu zraněných je víc než šedesátiprocentní, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Při loňských 1151 nehodách, které policie od ledna do dubna řešila, zemřelo šest lidí, 15 se zranilo těžce a 271 lehce. Celková škoda způsobená nehodami letos dosáhla téměř 90 milionů korun, loni byla přibližně 61 milionů. O 49 procent vzrostl počet těch, kteří řídili opilí nebo pod vlivem drog, letos jich bylo 64. Podle Čírtkové řídilo několik řidičů v silně podnapilém stavu, výjimkou nebyly hodnoty přesahující tři promile alkoholu.

Z letošních 35 nehod s účastí chodců se 28 stalo na vyznačeném přechodu nebo v jeho blízkosti. V devíti případech byli chodci označeni jako viníci nehody.

Nejčastější příčinou dopravní nehody na Vysočině je ale nepřiměřená rychlost a způsob řízení. Jejich kombinace stojí za 773 nehodami, 74 nehod se stalo kvůli nedání přednosti. A jen za 13 nehodami je technická závada na vozidle.

Autoři | Foto ZZS

Štítky nehoda, úmrtí, statistika, čtvrtletí, Kraj Vysočina, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

STATISTIKA: Do konce dubna letos zemřelo na silnicích Vysočiny sedm lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.