Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

SILVESTR NA VYSOČINĚ: Od pyrotechniky se zranilo osmileté dítě. Lidé se napadali a bourali

V obci okresu Žďár nad Sázavou se krátce po půlnoci při odpalování pyrotechniky zranilo osmileté dítě. Záchranáři ho převezli do nemocnice v Brně, dnes řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Policie řešila do dnešních 6:00 za posledních 24 hodin šest dopravních nehod, na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě umístila osm lidí. Hasiči na Vysočině měli 24 zásahů, záchranáři 73 výjezdů.

„V obci na Žďársku se krátce po půlnoci při odpalování pyrotechniky zranilo nezletilé osmileté dítě, které muselo být převezeno do nemocnice v Brně.  Nepřijali jsme žádné oznámení o případném požáru, který by souvisel se zábavní pyrotechnikou,“ uvedla Čírtková.

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina měla v noci 73 výjezdů, což je o polovinu více než běžně. Záchranáři řešili 21 úrazů, z toho pět poranění pyrotechnikou. „Nemuseli jsme řešit nějak nestandardní věci, nic extrémně závažného. U šesti lidí intoxikace alkoholem, tři lidi jsme ošetřili v souvislosti s dopravními nehodami,“ řekla ČTK ředitelka záchranné služby Vladislava Filová.

Policisté přijali za uplynulých 24 hodin 103 oznámení. V 52 případech se podle mluvčí týkala fyzických napadení a opileckých rvaček. „Od půlnoci se také výrazně zvýšil počet telefonátů, které měly na svědomí podnapilé osoby. Noční volání se nejčastěji týkala rušní nočního klidu v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky a také různých fyzických napadání a drobných potyček mezi podnapilými,“ řekla Čírtková s tím, že většina opilých, kteří volají, často používá vulgární výrazy a policisty urážejí.

ČTĚTE TAKÉ: V jihlavské porodnici je prvním miminkem roku 2018 Nina. Urgentní příjem se nenudil 

Hasiči na Vysočině měli od nedělních 7:00 do dnešních 7:00 celkem 24 zásahů. Šlo o dopravní nehody, požáry popelnic, kontejnerů, požár garáže nebo požár kuchyňské linky v rodinném domě v Jihlavě, kde vznikla škoda 150 tisíc korun. ČTK to dnes řekl operační důstojník hasičů na Vysočině.

Policie řešila šest dopravních nehod, které si vyžádaly pět lehkých zranění. V jednom případě byl řidič pod vlivem alkoholu. Na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě umístili policisté z Vysočiny během silvestra a Nového roku osm lidí. Většinou podnapilí v místě svého bydliště napadali ostatní členy domácnosti nebo budili na veřejně přístupném místě pohoršení tím, že byli silně opilí a obtěžovali své okolí, popsala mluvčí.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Silvestr, záchranáři, policie, hasiči, pyrotechnika, zranění, Kraj Vysočina, dopravní nehoda, Jihlava, Brno, požár, Žďár nad Sázavou, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SILVESTR NA VYSOČINĚ: Od pyrotechniky se zranilo osmileté dítě. Lidé se napadali a bourali | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.