Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Autobusová linka Raabs - Telč vyveze turisty do příhraničního regionu. Za symbolickou cenu

Celé prázdniny až do konce října letošního roku mají cestující nejen z Vysočiny možnost využívat autobusové spojení s Dolním Rakouskem. Mezinárodní autobusová linka Raabs an der Thaya – Telč spojuje oblast Waldviertelu v Dolním Rakousku s příhraničními regiony na jihu Čech a v Kraji Vysočina.

Autobus vyráží vždy v pátek, sobotu, neděli a o rakouských svátcích 3 x denně v každém směru se zastávkami v rakouských obcích Raabs, Karlstein, Dobersberg, Waldkirchen a na české straně ve Slavonicích, Dačicích a v Telči.

Jízdné je symbolické. Za celodenní jízdenku zaplatí dospělí 90 korun, děti 45 korun. Pro milovníky cyklistiky je zajištěna přeprava jízdních kol zdarma. Na kterékoli ze zastávek je tedy možné i s jízdním kolem vystoupit, podniknout cyklovýlet a při zpáteční cestě zase do autobusu nastoupit.  

Smyslem přeshraniční autobusové linky zprovozněné už v roce 2011 je zlepšit dostupnost příhraničních regionů s významným potenciálem v oblasti cestovního ruchu. Na obou stranách hranice se totiž nachází mnoho turistických atraktivit a možností trávení volného času. Lákavé jsou historické pamětihodnosti v Telči, Slavonicích a také celá oblast “České Kanady”, na rakouské straně stojí za zmínku návštěva hradu v Raabsu, rozsáhlé hradní zříceniny Kollmitz či možnosti vodáckých aktivit na Dyji.

Trasu zvládnou i děti 

Nejzajímavějším námětem na výlet je projížďka na kolech po cyklostezkách ze Slavonic přes Dobersberg do Waidhofenu a z Raabsu do Göpfritz. Tyto trasy jsou vedeny po tělesech bývalých železničních tratí, které jsou odvážně trasovány krajinou českého příhraničí s mnoha umělými stavbami a jen malými sklony, vhodnými pro projížďku rodin s dětmi.

Přeshraniční autobusová linka funguje díky dlouhodobé úzké spolupráci mezi Krajem Vysočina, Jihočeským krajem a Dolním Rakouskem.

Více informací včetně jízdních řádů naleznete ZDE

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky autobus, zahraničí, Telč, Raabs, výlet, turisté, Dolní Rakousy, Kraj Vysočina, Česko, Slavonice, Raabs an der Thaya, Waldviertel, Waldkirchen, Dačice, Karlstein

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusová linka Raabs - Telč vyveze turisty do příhraničního regionu. Za symbolickou cenu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.