Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Prezident Miloš Zeman dorazil na Vysočinu. V Jihlavě ho vítaly pověstné trenýrky

Svou třídenní návštěvu v Kraji Vysočina dnes zahájil český prezident Miloš Zeman. Přesně v 10:30 prezidentský pár dorazil do sídla krajského úřadu. Zde se přivítal s hejtmanem Jiřím Běhounkem, podiskutoval s krajskými zastupiteli a také si s hejtmanem vyměnil dary. Sám dostal kolekci skla a koš regionálních potravin, na Vysočinu přivezl med, sušené houby a slivovici.

Před příjezdem prezidenta se zaměstnanci krajského úřadu museli potýkat s komplikacemi. V Žižkově ulici a také v ulici Ke Skalce, kde úřad sídlí, se na chodníku objevily růžové nasprejované trenýrky. 

Trenýrky namalované růžovým sprejem byly k vidění také před hlavním vjezdem na krajský úřad, ty se však pracovníkům úřadu podařilo odstranit.

Rudé trenýrky byly umístěny také dnes  v noci na stromě v blízkosti úřadu, zdobily je nejrůznější hesla a nápisy. Do rána je ale sundala policie.

Stejně byl Miloš Zeman přivítán i při nedávné návštěvě v Jihočeském kraji, zde byly rudé trenýrky k vidění na jednom z domů v Hošticích u Volyně. Vůbec poprvé se kauza s trenýrkami objevila v roce 2015, na svědomí ji měli členové skupiny s názvem Ztohoven. V září 2015  v převlecích za kominíky vyšplhali za bílého dne na střechu Pražského hradu, kde sundali vlajku prezidenta republiky a nahradili ji obřími rudými trenkami. Jako důvod uvedli, že nad Pražským hradem „konečně zavlála standarta muže, který se nestydí vůbec za nic“.

ČTĚTE TAKÉ: Prezident Miloš Zeman ve středu zahajuje třídenní návštěvu Kraje Vysočina. Nabitý program startuje v Jihlavě 

Prezidentský pár dnes ještě ve Smrčné slavnostně otevře naučnou včelí stezku a poté se vydá na setkání s občany do Třeště.

Zemanova návštěva v našem kraji potrvá do pátku 30. června. Poté českého prezidenta čeká zhruba dvoutýdenní dovolená. Zeman by ji měl částečně trávit ve své chalupě v Novém Veselí a také na zámku v Lánech. 

Foto Jihlavská Drbna, Kraj Vysočina

Štítky Miloš Zeman, Kraj Vysočina, Jihlava, návštěva, krajský úřad, Jiří Běhounek, Pražský hrad, Ztohoven, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Prezident Miloš Zeman dorazil na Vysočinu. V Jihlavě ho vítaly pověstné trenýrky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.