Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Větrná středa zaměstnala hasiče na Vysočině. Převrácený stan na Jihlavsku zranil člověka

Během větrného prvního máje měli hasiči na Vysočině téměř 150 výjezdů. Zaměstnalo je především odstraňování stromů a větví z komunikací. Nejčastěji zasahovali na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku, uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Na Jihlavsku se lehce zranil člověk kvůli převrácenému stanu na náměstí.

Vítr ve středu také na několika budovách poškodil střechu, hasiči pomáhali s jejich zajištěním v Košeticích, v Humpolci, v Golčově Jeníkově, v Havlíčkově Brodě a na dvou domech v Chotěboři. V Sázavce na Havlíčkobrodsku spadl strom na auto, nikdo se nezranil. Naopak zraněním skončilo podle hasičů převrácení stanu v centru Luk nad Jihlavou, kde se konaly Májové slavnosti. „Na místě jsme zasahovali. Ošetřili jsme s lehkým zraněním jednu osobu, kterou jsme transportovali do nemocnice," řekl ČTK mluvčí Zdravotní záchranné služby Kraje Vysočina Petr Janáček.

Výstraha před silným větrem platí na Vysočině a v některých dalších krajích v Česku až do dnešního večera. Zejména v západní části Vysočiny může mít dnes podle meteorologů vítr v nárazech rychlost až 70 kilometrů v hodině, k večeru bude zvolna slábnout. Nejvyšší teploty se odpoledne dostanou k 21 stupňům Celsia, bude oblačno s přeháňkami a někde i s bouřkami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky vítr, výjezd, zranění, událost, hasiči, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větrná středa zaměstnala hasiče na Vysočině. Převrácený stan na Jihlavsku zranil člověka | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.