Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině se lyžuje na několika sjezdovkách včetně Fajtova kopce. Dva areály jsou mimo provoz

I přes teploty nad bodem mrazu je na Vysočině v provozu několik sjezdovek. Provoz tento týden znovu obnovila sjezdovka na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, otevřel se i areál v Novém Jimramově. Lyžovat mohou lidé také na Šacberku a na Čeřínku u Jihlavy nebo na Harusově kopci. Vyplývá to z informací provozovatelů skiareálů.

U Velkého Meziříčí je v provozu jen hlavní sjezdovka. Lidem se znovu otevřela 26. prosince. Před tím byla podle Jiřího Pálky z velkomeziříčského lyžařského klubu uzavřená kvůli nezájmu lyžařů. „Už na Štědrý den jsme vyhodnotili, že to pro nás nemá smysl pouštět, 26. prosince nebylo lidí moc, ale 27. prosince už jich přišlo hodně. Lidé se vynávštěvovali a už se chtějí zase trošku pohybovat," řekl Jiří Pálka.

Na Fajtově kopci se letos s přestávkami lyžuje od 6. prosince. Na svahu leží až 60 centimetrů technického sněhu.

Asi o 20 centimetrů nižší vrstva technického sněhu leží na Šacberku. Podmínky pro lyžování jsou podle provozovatele Pavla Havlíčka dobré, v noci bylo možné přehrnout vrstvu ze zásob sněhu a svah znovu upravit.

Mimo provoz jsou sjezdovky v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku. Na Křemešníku se přes vánoční svátky jezdilo, 26. prosince ale kvůli větru jen do 15:00. Od 27. prosince je provoz zastavený kvůli nedostatku sněhu.

Co běžkaři? 

Přírodní sníh pro běžkaře na Vysočině roztál. Ve vyhrazených hodinách mohou využít uměle zasněženou trať novoměstské Vysočina Areny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Šacberk

Štítky lyžování, sjezdovka, skiareál, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se lyžuje na několika sjezdovkách včetně Fajtova kopce. Dva areály jsou mimo provoz | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.