Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Regulovčík 2023: Policisté předvedli teoretické znalosti i praxi v terénu. Dva nejlepší jdou na republikové kolo

Své praktické dovednosti a teoretické znalosti ověřili v úterý 30. května dopravní policisté z Vysočiny, a to v rámci soutěže Regulovčík 2023. Jihlava hostila krajské kolo, a policisté, kteří se umístili na prvních dvou místech, budou Kraj Vysočina reprezentovat na celorepublikovém kole.

Síly včera poměřilo celkem 14 dopravních policistů. „Šlo o policisty z pěti dopravních inspektorátů územních odborů, z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina a z dálničního oddělení ve Velkém Beranově," upřesnila Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Hlavním účelem krajské soutěže je prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti dopravních policistů na krajské úrovni. „Proto má krajská soutěž dvě části - teoretickou a praktickou část. Letošní soutěž byla opět postupová, kdy dva nejlepší policisté budou reprezentovat krajské policejní ředitelství v rámci celorepublikového kola soutěže,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

V rámci teoretické části soutěže policisté vyplňovali test z pravidel silničního provozu a test z odborných znalostí právních předpisů, které se týkají výkonu služby dopravních policistů. Praktická část soutěže, a to jízda zručnosti, se pak konala ve venkovním prostoru Polygonu autoškoly Musil v Jihlavě.

Regulovčík 2023

Středa, 31. května 2023, 07:14

Regulovčík 2023
Regulovčík 2023

Poté se soutěžící a tým rozhodčích přesunuli na křižovatku u autobusového nádraží na ulici Jiráskova - Fritzova, kde pokračovala praktická část soutěže. „Ta zahrnuje řízení silničního provozu na této křižovatce stanovenými pokyny po dobu pěti minut pro každého účastníka. V době, když budou řídit křižovatku policisté, bude vypnuta na křižovatce světelná signalizace. Řidiči i chodci se tak budou muset řídit pokyny policistů, na což nejsou zvyklí a pokyny policistů neznají a nedokáží na ně reagovat," nastínila před konáním soutěže mluvčí Čírtková. 

Na krajské kolo Regulovčíka 2023 se přihlásilo celkem 14 dopravních policistů a z nich byly tři ženy – policistky.

Výsledky soutěže 

Na prvním místě skončil Jiří Špaček z oddělení silničního dohledu, druhý byl Vojtěch Zeman z Dopravního inspektorátu Pelhřimov a na bronzové pozici skončil Michal Potěšil také z pelhřimovského dopravního inspektorátu. 

První dva policisté budou reprezentovat Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina na celorepublikové kole této soutěže," doplnila Dana Čírtková

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky soutěž, dopravní, policie, teorie, praxe, řízení, křižovatka, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Regulovčík 2023: Policisté předvedli teoretické znalosti i praxi v terénu. Dva nejlepší jdou na republikové kolo | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.