Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letos do konce října zemřelo na silnicích Vysočiny 19 lidí. Vloni to bylo o 12 více

Dopravní nehody si letos za deset měsíců v Kraji Vysočina vyžádaly 19 obětí, což je o 12 méně než za stejné období loňského roku. Policisté vyšetřovali 3434 dopravních nehod, což představuje meziroční nárůst o jedno procento. Meziročně klesl také počet těžkých zranění, snížila se i způsobená škoda a počet nehod, v nichž figuroval alkohol. ČTK to oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Počet těžkých zranění při nehodách poklesl v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 16 procent, počet lehkých zranění se zvýšil o dvě procenta.  „Ve 139 případech jsme při vyšetřování nehody zjistili, že některý z účastníků byl pod vlivem alkoholu. Čtyři řidiči byli v době nehody pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ uvedla mluvčí.

Zatím poslední letošní oběť v kraji si vyžádala dopravní nehoda, která se stala v pondělí večer v Humpolci. Chodkyně, kterou srazila řidička osobního vozidla, zemřela v nemocnici včera časně ráno (o této nehodě jsme vás informovali ZDE).

Autoři | Foto HZS

Štítky Kraj Vysočina, havárie, dopravní nehoda, úraz, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos do konce října zemřelo na silnicích Vysočiny 19 lidí. Vloni to bylo o 12 více | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.