Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Lyžařské areály na Vysočině zvažují, že brzy ukončí sezonu. Návštěvníků je málo

Lyžařské areály na Vysočině, které jsou ještě v provozu, zvažují, že v horizontu týdnu až dvou ukončí sezonu. Zájem návštěvníků je v těchto dnech minimální.

„Na tuto roční dobu máme nebývale dobré podmínky. Ale návštěvnost je podprůměrná. Pokud nám to podmínky dovolí, vydržíme do 19. března, ale pak možná sezonu ukončíme. I když zatím nechceme nic oznamovat definitivně," řekl Karel Klapač za sjezdovku Harusův kopec v Novém Městě na Moravě.

Skaireál Fajtův kopec možná provoz omezí dříve. „Příští týden ještě zachováme stejný. Ale od pondělí 14. března bychom možná přešli třeba jen na odpolední lyžování. Uvidíme, jak bychom tu otvírací dobu upravili," uvedl Jiří Pálka z Fajtova kopce.

Podle něj v současnosti rapidně klesá zájem o lyžování na Vysočině. „Například dnes dopoledne byly nádherné podmínky. Ale po poledni se to trochu změnilo a lyžovaly nám tu jen jednotky lidí," uvedl v neděli Pálka.

Na Vysočině se momentálně lyžuje na šesti sjezdovkách, je to víc než před týdnem. Otevřené jsou skiareály Harusův a Fajtův kopec na Žďársku, Čeřínek a Šacberk u Jihlavy a Křemešník u Pelhřimova a areál v Lukách nad Jihlavou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skipremyslov.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, Rozhledna Fajtův kopec, Nové Město na Moravě, lyžařské středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na Vysočině zvažují, že brzy ukončí sezonu. Návštěvníků je málo | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.