Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj se bude podílet na natáčení dvou filmů. Štáb si vybral i okolí Luk nad Jihlavou

Kraj Vysočina se bude finančně podílet na dvou filmech, které vznikají v našem regionu. Celkem přispěje částkou 150 tisíc korun. V posledních letech se náš kraj finančně podílel třeba i na natáčení dvou pohádek.

Stotisícová dotace pomůže s pracemi na filmu režiséra Šimona Holého s názvem „A pak přišla láska…“. Padesáti tisíci pomůže i s dokončením dotáček dokumentu s názvem Plná 6. „Snímek je věnován mapování kariéry motocyklového závodníka Kamila Holána, rodáka ze Žďáru nad Sázavou," jmenuje Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Celovečerní hraný film „A pak přišla láska…“ má být podle tvůrců psychologickým melodramatem s prvky ironického humoru. Štáb pro natáčení vybral lokace v okolí Petrovického mlýna nebo Bílé skály u Luk nad Jihlavou. „Ve snímku si zahrají herci Horáckého divadla Jihlava Sára Venclovská a Marián Chalány. Dokument Plná 6 připravovaný produkční společností Sounderground mapuje sportovní dráhu jednoho z nejlepších motocyklových závodníků, žďárského rodáka Kamila Holána. Dotáčky prvního českého dokumentu z prostředí závodů silničních motocyklů na přírodních okruzích podpoří Kraj Vysočina částkou 50 tisíc korun," dodává Svatošová. 

Princezna zakletá v čase a Čertí brko

V posledních letech finančně podpořil Kraj Vysočina natáčení především pohádek – Princezna zakletá v čase nebo Čertí brko, ale i výrobu snímku SLOVO režisérky Beáty Parkanové nebo dokumentárního filmu Bojovníci v odboji a ilegalitě - vzpomínky partyzánů, který vznikl díky aktivitě Spolku židovských odbojářů a vojáků.

Partnerem pro filmové produkce při mapování vhodných lokací pro natáčení nebo zprostředkování kontaktů pro doprovodné služby je už od roku 2017 Filmová kancelář pod krajskou destinační agenturou Vysočina Tourism. Disponuje archivem originálních regionálních lokací, které splňují nejčastější požadavky filmařů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Matheus Bertelli / pexels

Štítky film, natáčení, štáb, Kraj Vysočina, Jihlava, Sára Venclovská, Marián Chalány, Horácké divadlo Jihlava, Žďár nad Sázavou, Princezna zakletá v čase

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Kraj se bude podílet na natáčení dvou filmů. Štáb si vybral i okolí Luk nad Jihlavou | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.