Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj finančně podpoří sportovní kluby na Vysočině. Pro region to může znamenat miliony navíc do budoucna

Rada Kraje Vysočina na svém posledním zasedání schválila dar ve výši 90 tisíc korun pro celkem 18 projektů sportovních klubů, měst a obcí v oblasti sportovní technické infrastruktury. Tento krok by mohl být do budoucna výhodný pro celý kraj, co se podpory sportu týče.

„Všichni příjemci daru podali nebo plánují podat žádost do výzvy Národní sportovní agentury Regiony 2021. Nově při bodovém hodnocení žádostí jim spolufinancování ze strany kraje přinese potřebné body navíc. Díky tomu mohou žadatelé z Vysočiny realizovat větší investiční akce v oblasti sportu, ať už se jedná o rekonstrukce nebo výstavby sportovišť,“ vysvětluje krajský radní pro oblast sportu Jan Břížďala.

Do původně vyhlášené výzvy Národní sportovní agentury Sportovní infrastruktura – Investice nad 10 milionu korun na podporu rekonstrukcí a výstavby sportovišť z prosince 2020 podalo svoji žádost 20 subjektů z Kraje Vysočina. Začátkem srpna letošního roku však byla výzva zrušena a nahrazena novou soutěžní výzvou Regiony 2021. „V této výzvě došlo k úpravě podmínek pro žadatele, zejména územní samosprávné celky, a zároveň se změnil způsob hodnocení. Místo časového hlediska se žádosti budou nově bodovat dle věcných kritérií. V rámci hodnocení pak budou pěti body zvýhodněny projekty finančně podpořené ze strany kraje, proto se krajská rada rozhodla podpořit všechny žadatele, kteří avizovali, že podají svoji žádost i do nové výzvy,“ přiblížil radní Jan Břížďala.

Do původní výzvy na sportovní infrastrukturu podal svoji žádost o dotaci na výstavbu nové tělocvičny pro střední školy a sportovní kluby ve Žďáře nad Sázavou také Kraj Vysočina. Po změně podmínek a úpravě žádosti bude kraj usilovat o finanční prostředky i v nové výzvě Regiony 2021.

Přehled přihlášených žadatelů do výzvy Národní sportovní agentury Regiony 2021, zdroj: Kraj Vysočina 

„Příjem žádostí o dotaci v rámci výzvy Národní sportovní agentury 11/2021 Regiony 2021 skončil ve čtvrtek 30. září v 17 hodin,“ dodala Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina.

Ohodnoť článek

Foto Volker Thimm / pexels

Štítky kraj, Vysočina, sport, podpora, finance, dotace, Kraj Vysočina, sportovní klub, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj finančně podpoří sportovní kluby na Vysočině. Pro region to může znamenat miliony navíc do budoucna | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.