Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Série víkendových nehod v kraji: Ošetřeno bylo 14 lidí, kromě motorkářů boural i autobus a traktor

, aktualizováno 7. června 2021, 9:29

Záchranáři z Vysočiny se během uplynulého víkendu rozhodně nenudili. Jak informoval Petr Janáček, mluvčí záchranné služby na Vysočině (ZZS), posádky vyjížděly celkem k devíti dopravním nehodám, při nichž bylo ošetřeno 14 lidí. Nejčastěji se jednalo o zranění lehčího charakteru, dvě osoby se zranily vážněji. Havarovali jak řidiči osobních aut, tak i traktoru, autobusu, skútru nebo motocyklu.

Výjezdů ZZS Kraje Vysočina k dopravním nehodám za poslední měsíc výrazně přibylo. Zatímco v dubnu měli záchranáři 81 výjezdů, v květnu vzrostl jejich počet na 136.

K nehodě autobusu, který u Dalešic na Třebíčsku sjel ze silnice a narazil do stromu, vyjížděli záchranáři s lékařem z Třebíče v sobotu 5. června pět minut před půl druhou odpoledne. „V péči zdravotníků skončily celkem tři osoby, jedna z nich byla nakonec převezena do nemocnice v Třebíči. Ostatní účastníci byli ošetřeni na místě události a jejich transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný,“ popsal sobotní nehodu Petr Janáček.

Ke střetu osobního vlaku s traktorem došlo na železničním přejezdu u obce Zajíčkov na Pelhřimovsku v neděli 6. června krátce po půl šesté odpoledne. Na místo vyjely dvě posádky z Pelhřimova. „V jejich péči skončila jedna cestující z vlaku a řidič traktoru. Obě osoby byly následně přepraveny do nemocnice v Pelhřimově,“ doplnil Janáček.

U Meziříčka na Jihlavsku došlo v neděli 6. června k nehodě dvou motorkářů, kteří se střetli s osobním autem, a to po 18:30. „Na místo události vyslali operátoři tísňové linky 155 kromě pozemní posádky i vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. Oba pacienti byli se zraněním dolní části těla transportováni na urgentní příjem nemocnice Jihlava,“ informuje o nehodě na Jihlavsku Janáček.

Ohodnoť článek

Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky Série víkendových nehod v kraji: Ošetřeno bylo 14 lidí, kromě motorkářů boural i autobus a traktor, traktor, havárie, Kraj Vysočina, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Nemocnice Třebíč, okres Jihlava, okres Třebíč, Dalešice, Lékárenský komplex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série víkendových nehod v kraji: Ošetřeno bylo 14 lidí, kromě motorkářů boural i autobus a traktor | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.