Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na Vysočině meziročně ubylo nehod, do února jich bylo 622. Dva lidé při nich přišli o život

Počet nehod na Vysočině se za první dva měsíce roku meziročně snížil o sedm procent. Policie jich letos řešila 622, o 45 méně než za leden a únor 2020. Zemřeli při nich dva lidé, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

„Snížený počet dopravních nehod měl také nižší počet obětí i nižší počet těžce i lehce zraněných osob," uvedla mluvčí Dana Čírtková. Počty zraněných klesly asi o pětinu, čtyři lidé se zranili těžce, dalších 131 utrpělo lehké zranění. Loni bylo podle informací na webu policie za první dva měsíce deset obětí nehod.

Přes pokles počtu nehod se za letošní leden a únor asi o pět procent zvýšila škoda, kterou havárie způsobily. Byly vyčísleny na více než 42 milionů korun.

„V měsíci lednu a únoru jsme při vyšetřování 15 dopravních nehod zjistili, že řidič byl pod vlivem alkoholu. Ve většině případů se jednalo o hladiny vyšší než jedno promile, v některých případech dokonce o hladiny vyšší než dvě promile alkoholu v dechu. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod patří způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě," dodala Čírtková.

Tragická nehoda u Humpolce. Řidič osobního auta nepřežil střet s dodávkou

K dopravní nehodě s fatálními následky došlo dneska dopoledne u Komorovic na Pelhřimovsku. Řidič osobního vozidla nepřežil střet s protijedoucí dodávkou, ve které se všechny tři osoby zranily. Silnice I/34 je v místě havárie v současnosti...

Smrtelné nehody se letos staly 30. ledna u Komorovic na Pelhřimovsku, kde se srazilo osobní auto s dodávkou, a 28. února u Jersína na Jihlavsku, kde zemřel řidič osobního auta, které po příliš rychlé jízdě skončilo mimo silnici.

Řidiči byla podvečerní havárie u Jersína osudná, zemřel ve vrtulníku záchranné služby

K tragické dopravní nehodě došlo dneska podvečer u Jersína na Jihlavsku. Šestačtyřicetiletý řidič zde nezvládl řízení svého osobního auta a havaroval. Jeho staví byl natolik vážný, že byl transportován vrtulníkem. V něm však svým zraněním podlehl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, Vysočina, statistika, Kraj Vysočina, havárie, policie, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině meziročně ubylo nehod, do února jich bylo 622. Dva lidé při nich přišli o život | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.