Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ledovka na Vysočině: Některé tahy zůstaly zcela nesjízdné, policie eviduje přes 20 nehod

, aktualizováno 17. února 2021, 16:56

V noci na dnešek a také během dopoledne se řidiči na Vysočině potýkali s problémy na některých silnicích. Ty byly kvůli ledovce buď zcela nesjízdné, nebo sjízdné s velkou opatrností. Největší problémy byly v noci a časně ráno na Žďársku a v části Třebíčska, během rána se ale situace zhoršila v celém Kraji Vysočina.

„Některé silnice byly z důvodu dopravních nehod nebo blokujících vozidel zcela neprůjezdné. Ráno před půl osmou jsme přijali oznámení o problémech na silnici I/19 mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou v katastru obce Pohled na Havlíčkobrodsku. Po střetu se dvěma osobními vozidly zde zůstal vzpříčený přes oba jízdní pruhy kamion s rumunskou registrační značkou. Tato nehoda se obešla bez zranění, ale silnice byla zcela uzavřena,“ popisu jednu z komplikací Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Doporučená objízdná trasa vzhledem k počasí byla pro nákladní vozidla stanovena po silnicích I/34 a I/37 přes Žďírec nad Doubravou. Na odklonu nákladní dopravy a regulaci provozu se na místě podílely policejní hlídky. Kolem půl desáté dopoledne se silnici podařilo zprůjezdnit.

Jeden člověk se lehce zranil 

„V průběhu dopoledne (do 13.00 hodin) jsme řešili v kraji 22 dopravních nehod, při kterých se jedna osoba lehce zranila. Policisté přijali dopoledne 14 dalších oznámení od řidičů, kteří si stěžovali na obtížně sjízdné nebo nesjízdné silnice,“ dodává mluvčí Čírtková.

Ráno byly problémy s ledovkou na obchvatu Nového Veselí, mezi obcemi Pavlov a Otín na Jihlavsku, ve Žďírci nad Doubravou, v Kojetíně na Havlíčkobrodsku, ve Velkém Meziříčí. Ve Slavěticích na Třebíčsku narazil kolem půl osmé ráno v řidič s osobním vozidlem do plotu. „Tato nehoda byla bez zranění,“ dodala Čírtková.  

Na silnici u obce Kaliště směrem k Javořici se krátce po deváté hodině převrátilo na bok nákladní vozidlo, které vezlo dřevo. Ani během této události se naštěstí nikdo nezranil.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky ledovka, silnice, doprava, Vysočina, nehoda, Kraj Vysočina, havárie, okres Třebíč, okres Žďár nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Pohled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka na Vysočině: Některé tahy zůstaly zcela nesjízdné, policie eviduje přes 20 nehod | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.