Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Máte pěkný snímek z přírody Vysočiny? Přihlaste se do fotografické soutěže

Jihlavské Muzeum Vysočiny ve spolupráci s Krajem Vysočina vyhlašuje od zítřka, tedy od 15. července, fotografickou soutěž s názvem Příroda a krajina Vysočiny. SE svými snímky mohou lidé soutěžit až do konce června příštího roku. „Na nejoriginálnější autory čeká finanční odměna, pro mladé talenty do 18 let budou připraveny věcné dary. Soutěžní fotografie pak budou k vidění na výstavě Příroda a krajina Vysočiny. Nejúspěšnější fotografy přizveme ke spoluautorství na tematické publikaci, jejíž vydání se připravuje do dvou let,“ informovala radní Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Marie Kružíková.

„V neposlední řadě je naším cílem obohatit databázi fotografií zveřejňovaných na webových stránkách, které jsou věnovány krásám Vysočiny. Aktualizovat profilové snímky využívané v rámci uživatelského rozhraní našich domovských stránek,“ uvedla Marie Kružíková.

Vyhlášeny jsou celkem dvě kategorie, a to krajina Vysočiny a detail přírody Vysočiny. Jeden soutěžící může přihlásit maximálně pět fotografií do každé kategorie, které následně vyhodnotí odborná komise složená ze zástupců Kraje Vysočina a odborníků z fotografické praxe. „Důraz klademe hlavně na graficky neupravenou dokumentaci přírody, proto jsou povoleny pouze obvyklé postupy celoplošného zpracování obrazu, jako je odstín světlosti, kontrast, stínování nebo sytost,“ přiblížil vedoucí odboru kultury Krajského úřadu Kraje Vysočina Ladislav Seidl. Dále ještě dodává, že komise bude hodnotit nejen uměleckou stránku, ale také dokumentární a obsahovou výpověď fotografie.

Ty nejzdařilejší fotografie budou představeny na vernisáži výstavy, a to do konce roku 2017 pravděpodobně v prostorách sídla Kraje Vysočina na Žižkově ulici v Jihlavě.

Pro zasílání fotografií zájemci využijí formulář na webových stránkách Kraje Vysočina. Detailní pokyny k soutěži jsou dostupné zde.

Foto pixabay.com | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, příroda, Marie Kružíková, fotografická soutěž, Muzeum Vysočiny Jihlava, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte pěkný snímek z přírody Vysočiny? Přihlaste se do fotografické soutěže | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.