Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V roce 2020 zemřelo na silnicích Vysočiny 37 lidí. Je to méně než za minulé dva roky

Při dopravních nehodách na Vysočině podle předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK vloni zemřelo 37 lidí, méně než v minulých dvou letech. V roce 2019 zemřelo podle policie na Vysočině bezprostředně při nehodách 40 lidí, dalších pět následně podlehlo těžkým zraněním. V roce 2018 měly dopravní nehody na Vysočině 35 obětí.

Dopravních nehod na silnicích Vysočiny minulý rok policie zaznamenala přes 4400, v porovnání s předchozím rokem počet klesl přibližně o sedm procent.

V prosinci zemřela v Havlíčkově Brodě chodkyně, již srazilo osobní auto.

Chodkyně nepřežila střet s osobním autem. Průběh nehody zjišťují policisté

Dnes před polednem došlo v Havlíčkově Brodě k tragické dopravní nehodě. Chodkyni se stala osudným srážka s osobním autem.

Další tragická nehoda se stala 16. prosince, kdy po čelním střetu autobusu a osobního auta zemřela řidička osobního vozu u obce Dvorce na Jihlavsku.

Dnes krátce před 14. hodinou došlo na silnici II/602 mezi kruhovým objezdem a odbočkou na obec Dvorce na Jihlavsku k tragické nehodě. Osobní auto se zde čelně střetlo s autobusem.

Policisté také zjišťovali okolnosti úmrtí muže, kterého našli 28. prosince u Stříteže na Třebíčsku nad ránem v autě mimo komunikaci. Podle policie vozidlo nebylo havarované, úmrtí mohly způsobit i zdravotní potíže řidiče.

Těžce zraněných bylo minulý rok při dopravních nehodách na Vysočině podle předběžných údajů 90, o osm méně než v roce 2019. S lehkým zraněním vyvázlo 1111 lidí, zatímco o rok dřív jich bylo při nehodách na silnicích lehce zraněno 1266.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasiči Golčův Jeníkov

Štítky nehoda, úmrtí, statistika, Vysočina, krimi, Kraj Vysočina, silnice, dopravní nehoda, policie, Havlíčkův Brod, okres Jihlava, Dvorce, okres Třebíč, Střítež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V roce 2020 zemřelo na silnicích Vysočiny 37 lidí. Je to méně než za minulé dva roky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.