Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Problémy na Třebíčsku i mezi Hladovem a Stonařovem. Od rána se na Vysočině stalo 25 nehod

Vysočinu zasypal sníh. A to ovlivnilo cestování v celém kraji, sněžení na mnoha místech způsobilo řadu komplikací. Od rána policisté v kraji evidují 25 dopravních nehod, všechny se naštěstí obešly bez vážnějších následků.

„Od ranních šesti hodin do současné doby jsme vyjížděli k šetření 25 dopravních nehod, které se naštěstí obešly bez vážnějších  následků. Pět osob se při ranních nehodách lehce zranilo. Nehody jsme ráno šetřili napříč celým krajem, i když nejhorší situace byla na Třebíčsku, kde se během rána stalo osm nehod. Policisté proto museli postavit další výjezd k dokumentování těchto nehod, aby řidič nemuseli na místech událostí čekat zbytečně dlouho,“ sdělila dnes ráno kolem 9. hodiny Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Problémy se sjízdností byly na sinicích všech tříd. Ráno se tvořily kolony na silnici I/38 mezi Hladovem a Stonařovem na Jihlavsku, kde zejména ve stoupání nemohly vyjet kamiony, a proto se tvořily vzhledem k silnému provozu na této silnici kolony.

Problémy měli hlavně řidiči kamionů 

Dalším problematickým místem byla silnice I/23 u Náměště nad Oslavou směrem na Brno. I zde měly kamiony problémy s vyjetím. Problémy vyjet měli řidiči kamionů také na Jihlavsku v „kosteleckém" kopci.

„Proto apelujeme na všechny řidiče, aby dbali zvýšení opatrnosti a jeli takovou rychlostí, aby byli schopni situaci zvládnout a zastavit na kluzké vozovce. Předpokládáme, že všichni řidiči, kteří dneska vyjedou, mají na svých vozidlech předepsané zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu,“ dodává mluvčí Čírtková.

Dopravní problémy jsou hlášeny i z dálnice D1, ta je v úseku našeho kraje sjízdná se zvýšenou opatrností, ráno se na dálnici držela vzhledem ke klimatickým podmínkám vrstva sněhu. „I zde apelujeme na řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti. Nehody v souvislosti s počasím jsme na dálnici řešit zatím nemuseli,“ doplnila Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky sníh, doprava, nehoda, zima, sjízdnost, policie, Vysočina, Kraj Vysočina, havárie, okres Třebíč, Stonařov, silnice, dálnice, okres Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jenda Pelant

Za všechno můžou řidiči, já na silnici dnes neměl žádný problém se sjízdnosti.

Čtvrtek, 3. prosince 2020, 10:30Odpovědět

Problémy na Třebíčsku i mezi Hladovem a Stonařovem. Od rána se na Vysočině stalo 25 nehod | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.