Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na silnice Vysočiny se od středy opět vrátí linkové autobusy pro školáky

Už tuto středu 18. listopadu se po povinné distanční výuce do škol vrací žáci první a druhé třídy a také ti, co navštěvují speciální školy. Tím tak od stejného dne skončí prázdninový režim autobusové linkové Veřejné dopravy Vysočiny (VDV), doprava tak začne jezdit v běžném režimu. Rodiče by si i přesto raději mělo ověřit spojení na internetu.

Mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová dodává, že víkendová omezení spojů autobusových i drážních nadále zůstávají v platnosti. „Zbývající spoje budeme postupně obnovovat dle odvolávání jednotlivých omezení a návratu žáků a studentů do školních lavic,“ avizuje Pavel Bartoš z odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Od 19. října byla veřejná doprava na Vysočině nabízena pouze v prázdninovém režimu. Důvodem bylo uzavření všech školských zařízení a absence hlavní skupiny cestujících. Ke stejné praxi přistoupil Kraj Vysočina už na jaře, v době první koronavirové vlny.  

V období od ledna do srpna poklesly tržby dopravců oproti stejnému období roku 2019 o 32,92 %. Kompenzací jejich ztráty zohledněnou až do konce letošního roku se zabývala Rada Kraje Vysočina na svém jednání už 10. listopadu, kdy doporučila zastupitelstvu kraje ke schválení 87,7 milionů korun na pokrytí prokazatelných ztrát provozovatelů ve veřejné linkové dopravě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky autobus, školák, škola, výuka, VDV, doprava, linkový, Kraj Vysočina, Veřejná doprava Vysočiny, Pavel Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnice Vysočiny se od středy opět vrátí linkové autobusy pro školáky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.