Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prázdninové nehody mají na svém kontě na Vysočině 13 obětí. V srpnu zemřelo 10 lidí

Na Vysočině zemřelo za dva měsíce letních prázdnin při dopravních nehodách 13 lidí, loni bylo obětí prázdninových nehod 14. Tragičtější byl srpen, kdy na silnicích v kraji zemřelo deset lidí. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 29 životů. Vyplývá to z údajů, které poskytla mluvčí policie Dana Čírtková, a z předběžných policejních statistik.

Nejhorší bilanci z prázdninových nehod měla srážka plně obsazené dodávky s nákladním autem 27. srpna u Golčova Jeníkova na Havlíčkobrodsku. Dva lidé zemřeli a sedm dalších se zranilo.

Čelní střet náklaďáku a dodávky si vyžádal dva životy, dalších sedm je zraněných

Dopravní nehoda s tragickými následky se v noci na čtvrtek udála na silničním obchvatu Golčova Jeníkova na Havlíčkobrodsku. Čelní střet nákladního vozidla a dodávky si vyžádal dva lidské životy a sedm zraněných. Silnice je v místě nehody uzavřená.

Na silnicích umírali nejen řidiči a cestující v autech. U Ubušína na Žďársku nepřežil 23. srpna chodec, kterého srazilo osobní auto.

Ranní tragédie na Žďársku. Střet s osobním vozidlem chodec nepřežil

Další fatální nehoda na silnicích se přihodila dneska brzy ráno na Žďársku. Mezi obcemi Ubušín a Benátky srazil osobní automobil chodce, ten svým těžkým zraněním bohužel podlehl.

Střet s autem nepřežil 14. srpna cyklista u Škrdlovic na Žďársku.

Ve Škrdlovicích zemřel cyklista po střetu s autem. Bylo mu 78 let

Ve Škrdlovicích na Žďársku dnes zemřel osmasedmdesátiletý cyklista po střetu s osobním autem. Řidič auta zraněný nebyl, podle dechové zkoušky nejel pod vlivem alkoholu, dnes sdělila mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Jen ke 30. srpnu se podle Čírtkové stalo 861 nehod, při 49 z nich byl řidič pod vlivem alkoholu. Zemřelo při nich 13 lidí, 22 se jich zranilo těžce a 260 lehce. Škoda, kterou nehody způsobily, byla vyčíslená na více než 56 milionů korun.

Loni zaevidovala policie od 1. července do 30. srpna 804 nehod, při kterých se těžce zranilo 19 lidí a 257 lehce.

Poslední prázdninový den letos policie řešila 12 dopravních nehod, při kterých se lehce zranilo šest lidí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, prázdniny, úmrtí, havárie, Kraj Vysočina, policie, okres Žďár nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov, Ubušín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninové nehody mají na svém kontě na Vysočině 13 obětí. V srpnu zemřelo 10 lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.