Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Provoz na trati Křižanov - Ostrov je po bouřce omezený. Stovky domácností jsou bez elektřiny

Na Vysočině je kvůli poškozenému trakčnímu vedení po středeční bouřce stále omezený provoz vlaků mezi Křižanovem a Ostrovem nad Oslavou na trati z Brna do Žďáru nad Sázavou. České dráhy na svém webu upozorňují na to, že rychlíky v tomto úseku nabírají až půlhodinové zpoždění, regionální vlaky zatím nahrazují autobusy. Bez dodávek elektřiny jsou ještě stovky domácností na Třebíčsku a na Pelhřimovsku.

Na Třebíčsku bylo kolem osmé hodiny ranní bez elektřiny asi 800 domácností na Pelhřimovsku 500, sdělila mluvčí společnosti E.ON Martina Slavíková.

Hasiči na Vysočině měli od středečních 18:00 kvůli počasí přes 150 technických zásahů. Nejčastěji odstraňovali stromy ze silnic. Jak uvedli na webu, v Moravci na Žďársku a v Polné spadl strom na střechu domu.

Na Vysočině by dnes podle Českého meteorologického ústavu mělo být zpočátku oblačno, později až skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi 24 až 27 stupni Celsia.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, hasiči, železnice, energie, bouře, Vysočina, elektřina, Kraj Vysočina, okres Třebíč, Křižanov, okres Pelhřimov, České dráhy, Brno, Žďár nad Sázavou, Ostrov nad Oslavou, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na trati Křižanov - Ostrov je po bouřce omezený. Stovky domácností jsou bez elektřiny | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.