Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: V přehradě Sedlice se v posledním týdnu voda zlepšila

Voda v přehradě Sedlice na Pelhřimovsku se zlepšila. Zatímco před týdnem nebyla vhodná ke koupání, teď už se v ní koupat dá. Rekreantům ale hygienici doporučují, aby se po koupání osprchovali. Vyplývá to z informací, které zveřejnila krajská hygienická stanice na svém webu. Zbývající vodní plochy na Vysočině využívané pro rekreaci teď hygienici nekontrolovali, před týdnem měly vodu čistou.

Téměř stoletá přehrada Sedlice u stejnojmenné obce má rozlohu 38 hektarů, pomáhá chránit před splaveninami nedalekou vodárenskou nádrž Švihov. Sníženou kvalitu vody měla Sedlice letos od poloviny června. Teď je v přehradě voda vhodná ke koupání, i když má po deštích nižší průhlednost. V její vodě také hygienici zjistili sinice a zvýšené množství chlorofylu. Teplota vody se v této nádrži za posledních sedm dnů zvýšila o šest stupňů skoro na 21 stupňů.

Minulý týden kontrolovali pracovníci hygienické stanice 15 rybníků a přehrad na Vysočině. Vhodné ke koupání byly Břevnická nádrž i rybníky Kachlička, Ředkovec, Velký Pařezitý, Malý Pařezitý, Domanínský, Medlov a Velké Dářko. Čistou vodu nabízel také zatopený lom v Horní Cerekvi, přehrady Trnávka, Pilská a Dalešice, stejně jako koupaliště v Rouchovanech a v Novém Městě na Moravě.

Autoři | Foto Krajská hygienická stanice Jihlava

Štítky koupání, rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina, přehrada, Sedlice, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, nádrž, okres Pelhřimov, Švihov, Kachlička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: V přehradě Sedlice se v posledním týdnu voda zlepšila | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.