Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Kraj Vysočina uhradí dětem ze sociálně slabých rodin stravování ve školních jídelnách

Kraj Vysočina se rozhodl zapojit do projektu Potravinová pomoc dětem, protože vzrůstá počet dětí, které vzhledem k finanční situaci v jejich rodině neobědvají ve školních jídelnách. „Cílem je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žákům základních škol ze sociálně slabých rodin, a to formou uhrazení stravného ve školních jídelnách po dobu příštího školního roku 2016/2017,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina Vladimír Novotný.

V průběhu tohoto měsíce dojde na Vysočině k plošné analýze problematiky školního stravování na školách a podle výsledků vzhledem k pravděpodobným počtům zapojených žáků dojde k upravení rozpočtu připravovaného projektu. „V operačním programu je až do roku 2020 pro celou Českou republiku alokováno přibližně 400 milionů korun. Na následující školní rok připadá 80 milionů a Kraj Vysočina může využít 4,7 milionů korun,“ doplnil náměstek s tím, že prozatím by tak prostředky mohly pomoci zhruba 850 dětem ve věku 3 až 15 let, které by se mohly ve školních jídelnách stravovat „zdarma“.

A jak finanční podpora stravování bude probíhat? O podporu si budou muset rodiny, kterým náleží zákonná pomoc hmotné nouze, požádat samy.

Projekt doplňuje činnost potravinových bank a cíle dalších dotačních titulů na potravinovou pomoc připravených Ministerstvem práce a sociálních věcí a Ministerstvem zemědělství na podporu distribuce přebytečných potravin, které můžou rodiny využít v domácnosti.

Foto wikimedia.org | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, rodina, školní jídelna, projekt, Vladimír Novotný, Česko, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Ministerstvo zemědělství České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina uhradí dětem ze sociálně slabých rodin stravování ve školních jídelnách | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.