Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je osm sjezdovek. Sníh pro běžkaře chybí

Na Vysočině se dá lyžovat nejméně na osmi uměle zasněžovaných kopcích. V provozu jsou i skiareály, které zkraje týdne přerušily provoz kvůli větru. Sníh pro běžkaře chybí. Sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny budou o víkendu zavřené kvůli republikovým závodům v biatlonu. Pro rekreační běžkaře jsou tyto okruhy přístupné na dvě hodiny jen v neděli, a to od 15:00.

Tratě pro běžkaře se nedají upravovat ani kolem Nového Města na Moravě. „Vhledem k tomu, že nadílka přírodního sněhu nám s pondělním a úterním deštěm odplavala, nedojde k najetí tratí na žádném úseku," uvedl web Lyžařské Novoměstsko k vyhlídkám na víkend. Lidé si tam mohou vyjet na lyže do Tří Studní, Kadova nebo Fryšavy, ale stopu si musí prošlápnout každý lyžař sám.

Lyžařské vleky, které se v pondělí zastavily kvůli větru a dešti, většinou znovu jezdí od úterý. Mezi ně patří i sjezdovka Křemešník u Pelhřimova. V Lukách nad Jihlavou, kde je sjezdovka vybavená sedačkovou lanovkou, se lyžuje od středy. „Podmínky jsou slušné," řekla Magda Vaňková, která oba skiareály spravuje.

Novoměstská sjezdovka Harusův kopec provoz kvůli větru přerušovat nemusela, sněhu na ní leží 30 až 40 centimetrů. „Máme ideální podmínky," řekl její správce Karel Klapač. Na Žďársku se lyžuje také na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí, v Novém Jimramově a ve Svratce. Na Jihlavsku jsou kromě Luk nad Jihlavou otevřené sjezdovky Šacberk a Čeřínek.

V Dalečíně na Žďársku dnes vlek stál. Informace k jeho dalšímu fungování zveřejní provozovatelé v pátek na webu.

Autoři | Foto jumpstory.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, běh na lyžích, kopec, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Novoměstsko, Kadov, Fryšava pod Žákovou horou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu je osm sjezdovek. Sníh pro běžkaře chybí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.